Το... θρίλερ με τη Λίβερπουλ συνεχίζεται (vid)

Μακριά από τον καλό της εαυτό, παρά την ανωτερότητα του δευτέρου ημιχρόνου, η Λίβερπουλ ηττήθηκε 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς», με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» πλέον να χρειάζονται νίκη είτε με σκορ 1-0 είτε με διαφορά 2+ τερμάτων (αφού μετά τα μεταξύ τους ματς μετράνε τα εκτός έδρας γκολ) στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νάπολι στο «Άνφιλντ» για να περάσουν στα νοκ-άουτ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ!  



Το... θρίλερ με τη Λίβερπουλ συνεχίζεται (vid)

Ο Τόμας Τούχελ έστειλε την Παρί να «χτυπήσει» την δεξιά πλευρά της άμυνας της Λίβερπουλ, εκεί όπου βρισκόταν ο Τζο Γκόμες και οι γηπεδούχοι στο «Παρκ ντε Πρενς» ξεκίνησαν ιδανικά, πιέζοντας και σκοράροντας από πολύ νωρίς. Η Λίβερπουλ χρειάστηκε 20 λεπτά για ν' αναθαρρήσει και μέχρι τότε είχε ήδη βρεθεί πίσω στο σκορ, όταν στο 13' από ασταθή απομάκρυνση του Φαν Ντάικ, οι Γκόμες και Λόβρεν χάζευαν τον Μπερνάτ να κατεβάζει τη μπάλα και να πλασάρει χαμηλά για το 1-0. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ήταν ασύνδετος και με τις γραμμές να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Άφαντοι οι Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο, με τον Αιγύπτιο να έχει απλά ένα κακό σουτ στο 22'. Η Παρί έδειξε ν' αφήνει επίτηδες μέτρα στους «κόκκινους» και να μαζεύεται πίσω ώστε να τρέξει σε αντεπιέσεις και με μια τέτοια στο 37' ο Νεϊμάρ τελείωσε τη φάση από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Άλισον έπειτα από προβολή του Καβάνι σε γύρισμα του Μπαπέ για το 2-0. Πολύ τυχερός που δεν αποβλήθηκε στο 24' ο Βεράτι και πήρε μόνο κίτρινη για μαρκάρισμα με ψηλά το πόδι στον Γκόμες. Ευτυχώς για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, ο Μανέ τσίμπησε τη μπάλα προς του Ντι Μαρία στο 45', πήρε το πέναλτι και ο Μίλνερ εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα για το 2-1.

Η μείωση του σκορ άλλαξε τη νοοτροπία των παικτών του Κλοπ στο δεύτερο ημίχρονο και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Μίλνερ πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση όντας... σχεδόν παντού και βοηθώντας αμυντικά κι επιθετικά, ωστόσο, όσο η επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ παρέμενε ανενεργή, δεν μπορούσε να υπάρξει απειλή για την εστία του Μπουφόν. Ο Τιάγκο Σίλβα καθάριζε τις ... μισές φάσεις που προσπαθούσε να φτιάξει η αγγλική ομάδα, ωστόσο, το θάρρος και η αυτοπεποίθηση ήταν πλέον ξεκάθαρα στοιχεία από πλευράς φιλοξενούμενων. Η Παρί έμοιαζε να έχει χάσει τη σπιρτάδα και τη φρεσκάδα με την οποία είχε κάνει τρομερή εκκίνηση στο ματς και αυτό οδήγησε τον Τούχελ στην χρησιμοποίηση των Ντάνι Άλβες και Τσούπο Μότινγκ αντί των Ντι Μαρία και Καβάνι. Οι «κόκκινοι» όσο κι αν έδειχναν επικίνδυνοι, δεν είχαν κλασσική ευκαιρία για γκολ, ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Κεϊτά αντί του κακού Βαϊνάλντουμ ώστε να σπρώξει κάπως καλύτερα τη μπάλα μπροστά μαζί με τον Μίλνερ, αλλά ευτυχώς για τη Λίβερπουλ ο Άλισον στο 69' αντέδρασε σωστά σε καρφωτή κεφαλιά του Μαρκίνιος από εκτέλεση κόρνερ για να μη χαθεί το μομέντουμ. Και ο Στάριτζ και ο Σακίρι επιστρατεύθηκαν από τον Κλοπ ώστε να βρεθεί γκολ και να μη χαθεί το ματς, οι Παριζιάνοι είχαν κάποια επιθετικά ξεσπάσματα δίχως αποτέλεσμα, όπως επίσης δεν έκανε κάτι διαφορετικό και το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ, αποχωρώντας από το Παρίσι με την ήττα.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, οι Ναπολιτάνοι έφτασαν άνετα στο τελικό 3-1 επί του Ερυθρού Αστέρα, αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχουν σιγουρέψει την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης, αφού πρέπει να περάσουν και από το «Άνφιλντ»...

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου μετά από πέντε αγωνιστικές:

1.Νάπολι 9

2.Παρί Σεν Ζερμέν 8

3.Λίβερπουλ 6

4.Ερυθρός Αστέρας 4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Ντι Μαρία (65' Ντάνι Άλβες), Μαρκίνιος, Βεράτι, Νεϊμάρ, Καβάνι (65' Τσούπο – Μότινγκ), Μπαπέ (85' Ραμπιό)

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμες, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαίνάλντουμ (66' Κεϊτά), Χέντερσον, Μίλνερ (77' Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο (71' Στάριτζ), Μανέ

Κώστας Ζάλιαρης