Η Τότεναμ… έχει τον τρόπο της κόντρα στην Ίντερ!

Kυνηγώντας μια μικρή υπέρβαση, ώστε να καταφέρει να βρεθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τότεναμ υποδέχεται απόψε στο «Γουέμπλεϊ» την Ίντερ, με μόνο στόχο τη νίκη. Κάτι που έχει κάνει εμφατικά δις στο πρόσφατο ευρωπαϊκό παρελθόν κόντρα στον ίδιο αντίπαλο…



Η Τότεναμ… έχει τον τρόπο της κόντρα στην Ίντερ!

H προ τριών εβδομάδων νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν αναπτέρωσε τις όποιες ελπίδες της Τότεναμ για πρόκριση από τον όμιλο της, δίνοντας παράλληλα μια «ένεση» ψυχολογίας ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Αναμφίβολα η Ίντερ αποτελεί παραδοσιακά μια υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη, ωστόσο εντός Αγγλίας οι «spurs», όπως έχει δείξει και η προϊστορία, έχουν βρει τον τρόπο να την κάνουν να… υποφέρει!

Κουνώντας για πρώτη φορά το σεντόνι, την περίοδο 2010/11, η Τότεναμ αντιμετώπισε τότε τους «νερατζούρι», ενώ τον 1ο όμιλο συμπλήρωναν οι Τβέντε και Βέρντερ Βρέμης.

Η βραδιά της 2ης Νοεμβρίου του 2010 αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες για την Τότεναμ στα «αστέρια», καθώς επικράτησε εμφατικά της (πρωταθλήτριας Ευρώπης την περασμένη σεζόν) Ίντερ με 3-1, και χάρη σε αυτή τη νίκη έβαζε γερά θεμέλια πρόκρισης από το γκρουπ της. Εντέλει τα κατάφερε και ως πρώτη, με 11 βαθμούς, με τους Ιταλούς να ακολουθούν ως δεύτεροι με έναν λιγότερο.

Τότεναμ: Koυντιτσίνι, Χάτον, Μπέιλ, Καμπούλ, Γκαλάς, Ασού-Εκοτό, Χάντλστόουν, Λένον (Παλάσιος 84’), Φαν Ντερ Φάαρτ (Τζίνας 46’), Μόντριτς, Κράουτς (Παβλιουτσένκο 76’)

Ίντερ: Καστελάτσι, Ζανέτι, Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Κίβου, Σνάιντερ, Μπιαμπιανί (Κουτίνιο 64’), Μουντάρι (Νουάνκουο 54’) Πάντεφ (Μιλίτο 71’), Ετοό

Δυόμιση περίπου χρόνια μετά, οι δυο ομάδες τέθηκαν εκ νέου αντιμέτωπες, αυτή τη φορά πάντως για τα νοκ-αουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, και συγκεκριμένα την φάση των «16».

Το σύνολο του Χάρι Ρέντναπ τότε διέλυσε τους νερατζούρι με σκορ 3-0, παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς για τον επόμενο γύρο. Βέβαια, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν… τόσο εύκολα όσο θα περιμέναν οι Λονδρέζοι, αφού η Ίντερ ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, η μάχη για την πρόκριση συνεχίστηκε στην παράταση, όπου και τελικά ήρθε για τους Άγγλους χάρη στο εκτός έδρας γκολ (4-1).

Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόκερ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Ασού-Εκοτό, Πάρκερ, Ντεμπελέ (Λίβερμορ 64’), Λένον (Νόουτον 81’), Σίγκουρντσον (Χόλμπι 70’), Μπέιλ, Ντεφό

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζανέτι, Ρανόκια, Κίβου, Ζέσους (Παλάσιο 47’), Γκαργκάνο, Καμπιάσο, Άλβαρες (Ζόναταν 67’), Κόβατσιτς (Γκουαρίν 55’), Περέιρα, Κασάνο

Χρήστος Γραβιάς