Λύτρωση και πρόκριση στις καθυστερήσεις!

Ένα γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί στο 90' + 1' γλύκανε ακόμα ένα κακό βράδυ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με το τελικό 1-0 επί της Γιούνγκ Μπόις της έδωσε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Ξέσπασε ο Μουρίνιο που πετούσε τα μπουκάλια με τα ισοτονικά δίπλα στον πάγκο, έβαλαν τέλος στο μεγαλύτερο σερί δίχως να σκοράρουν εντός έδρας σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης οι «κόκκινοι διάβολοι».  



Λύτρωση και πρόκριση στις καθυστερήσεις!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ήθελε να ξαναδεί την ομάδα του να πετάει χρόνο και κυρίως να μην εκμεταλλεύεται το πρώτο ημίχρονο, κάτι που επιχείρησαν ν' αλλάξουν οι «κόκκινοι διάβολοι» στο ματς με τη Γιούνγκ Μπόις. Με τους Πογκμπά και Λουκάκου στον πάγκο, τον Αλέξις Σάντσες εκτός αποστολής και τους Φελαϊνί, Φρεντ στο αρχικό σχήμα, η Γιουνάιτεντ είχε ταχύτητα, είχε ρυθμό, είχε τις επελάσεις και τις χαμένες ευκαιρίες του Ράσφορντ, όμως στην ανάπαυλα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπροστά από την αντίπαλη εστία και το καθαρό μυαλό ήταν εμφανή στοιχεία στις επιλογές των παικτών του Μουρίνιο, ενώ μάλιστα, λίγο έλειψε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με μια έξυπνη τακουνιά του Σο από το πουθενά να σκοράρουν οι Ελβετοί...

Η Γιουνάιτεντ είχε ήδη αρχίσει να μην έχει ψυχραιμία στις κινήσεις της. Να παίζει γρήγορα και άσκοπα ακόμα και στημένες μπάλες που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει στιγμές ανησυχίας στα καρέ των φιλοξενούμενων, οι Ράσφορντ και Λίνγκαρντ αδυνατούσαν να βρεθούν σωστά, ο Μαρσιάλ δεν έκανε τόσο αισθητή την παρουσία του και την ίδια στιγμή οι Ελβετοί όσο έβρισκαν προϋποθέσεις, μετέφεραν το παιχνίδι κοντά στα καρέ του Ντε Χέα. Οι Λουκάκου και Πογκμπά πέρασαν στο ματς στο 64ο λεπτό για να βοηθήσουν την κατάσταση, τη στιγμή που ο Ράσφορντ έμοιαζε να το έχει πάρει προσωπικά ν' αποδείξει πράγματα στον Μουρίνιο, όμως οι προσπάθειές του δεν έφερναν αποτέλεσμα. Στο 70ο λεπτό ο Ντε Χέα έσωσε την ομάδα του από πολύ χειρότερες καταστάσεις απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή ένα σουτ που κατευθυνόταν αργά και βασανιστικά στη δεξιά του γωνία, ενώ στο 75' ο Φάσναχτ αστόχησε από το ύψος της περιοχής σε δεξί σουτ ανενόχλητος. Ο χρόνος ήταν πλέον ακόμα ένας αντίπαλο των «κόκκινων διαβόλων», με τους Πογκμπά και Λουκάκου άφαντους για όση ώρα αγωνίστηκαν, ωστόσο, αρκούσε μια κεφαλιά του Βέλγου φορ προς τον Φελαϊνί στο 90' + 1' και το κατέβασμα του υψηλόσωμου χαφ που κατάφερε να κάνει το γυριστό σουτ και να σκοράρει γράφοντας το τελικό 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους έκανε αυτό που ήθελε η Γιουνάιτεντ, επικράτησε 1-0 των «νυχτερίδων» και έστειλε την αγγλική ομάδα στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της φάσης των γκρουπ.

Η βαθμολογία του 8ου γκρουπ μετά από πέντε αγωνιστικές:

1.Γιουβέντους 12

2.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10

3.Βαλένθια 5

4.Γιούνγκ Μπόις 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια (72' Μάτα), Σμόλινγκ, Τζόουνς, Σο, Φρεντ (64' Πογκμπά), Μάτιτς, Λίνγκαρντ (64' Λουκάκου), Φελαϊνί, Μαρσιάλ, Ράσφορντ

Γιούνγκ Μπόις: Βον Μπάλμους, Μπαμπού, Αλί Καμαρά, Βον Μπέργκεν (45' Γκαρσία), Μπενίτο, Σο, Λάουπερ, Σουλεϊμάνι (66' Φάσναχτ), Έμπισερ, Ασαλέ, Ενσαμέ (82' Ενγκαμαλέου)

Κώστας Ζάλιαρης