Φτιάχνει σερί η Νιούκαστλ!

Πρώτο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας για φέτος και νικηφόρο σερί τριών αγώνων για τη Νιούκαστλ μετά και το 2-1 επί της Μπέρνλι στο Turf Moor για τη 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Άσχημα τα πράγματα για τους «clarets», κλείνουν δίμηνο δίχως «τρίποντο»... Με μισή ώρα καθυστέρηση η πρώτη σέντρα του αγώνα, αφού κατέρρευσε στ' αποδυτήρια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ο παρατηρητής διαιτησίας.  



Φτιάχνει σερί η Νιούκαστλ!

Το μουδιασμένο ξεκίνημα της Μπέρνλι επέτρεψε στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να πάρει προβάδιδμα δύο τερμάτων από νωρίς, δίχως ωστόσο αυτό να σημάνει πως τελείωσε το παιχνίδι! Μόλις στο 4ο λεπτό από φαλτσαριστό σουτ του Φεντερίκο Φερνάντες η μπάλα κόντραρε στον Μι και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ για το 1-0, ενώ, στο 23', ο Κλαρκ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Νιούκαστλ! Οι «clarets» φανέρωναν πρόβλημα στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων από τους αντιπάλους τους και από εξέλιξη δύο εκτελέσεων κόρνερ είχαν μαζέψει δις τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Οι «καρακάξες» είχαν ψυχολογία, όμως η Μπέρνλι είχε αποθέματα για αντίδραση, μείωσε στο σκορ με την τρομερή κεφαλιά το Βόουκς στο 40', ανέβασε την απόδοσή της και κυνήγησε το ματς που μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους έμοιαζε χαμένο.

Το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Νιούκαστλ να έχει τεράστιες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, όταν αρχικά ο Ρίτσι από πάσα του Γέντλιν σε κενή εστία κατάφερε να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών μόλις λίγα εκατοστά από την τελική γραμμή ανενόχλητος και με εξουδετερωμένο γκολκίπερ, ενώ, λίγο αργότερα μπερδεύτηκε με τον Ροντόν και δεν «εκτέλεσε» κανείς από θέση βολής απέναντι από τον Τζο Χαρτ. Η Μπέρνλι έπρεπε να πάρει ξανά μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει από τη στιγμή που έβλεπε πως η τύχη, τουλάχιστον στην άμυνα, ήταν με το μέρος της και έπρεπε να την προκαλέσει και επιθετικά. Με αυτό το δεδομένο στο ματς, η ομάδα του Μπενίτεθ έμοιαζε να δίνει πλέον προτεραιότητα στα μετόπισθεν και να βγαίνει μπροστά μονάχα σε αντεπιθέσεις, σε μια εκ των οποίων στο 80' ο Αγιόθε Πέρεθ έβγαλε τετ-α-τετ τον Χοσέλου, αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Χαρτ. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος (με τον Βόουκς να στέλνει μια καλή κεφαλιά άουτ στο 90'+4') και η Νιούκαστλ πανηγύρισε για πρώτη φορά μακριά από το γήπεδό της για τη φετινή σεζόν, παρά την ανησυχία του Μπενίτεθ για το... μομέντουμ που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει για την ομάδα του η πρόσφατη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χαρτ, Λόουτον, Λονγκ, Μι, Τέιλορ, Λένον, Ντεφούρ (82' Χέντρικ), Κορκ, Μπρέιντι (83' Μπαρνς), Βόουκς, Γουντ

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Σαρ, Φερνάντες, Κλαρκ, Ρίτσι, Κένεντι (90' Χέιντεν), Ντιαμέ, Κι, Πέρεθ, Ροντόν (71' Χοσελού)

Κώστας Ζάλιαρης