Με το δεξί ο Ρανιέρι, συνέχισαν νικηφόρα Σίτι και Λίβερπουλ...

Με τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας «τεσσάρα» επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Γουέστ Χαμ (4-0), ξύπνησε στο δεύτερο μέρος του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» απέναντι στη Γουότφορντ η Λίβερπουλ (3-0), γιόρτασε με νίκη επί της Σαουθάμπτον (3-2) το ντεμπούτο του στον πάγκο της Φούλαμ ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Όλα τα αποτελέσματα των έξι απογευματινών αναμετρήσεων για την 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ...



Με το δεξί ο Ρανιέρι, συνέχισαν νικηφόρα Σίτι και Λίβερπουλ...

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Μόνη πρώτη συνεχίζει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία σάρωσε και το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου επικρατώντας της Γούεστ Χαμ με σκορ 4-0. Η ομάδα του Γουαρντιόλα «καθάρισε» ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ με τους Νταβίντ Σίλβα (11’), Στέρλινγκ (19’) και Σανέ (34΄). Ο Γερμανός «έκλεισε» το σκορ με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 0-3

Δύσκολη πίστα αποδείχθηκε για τη Λίβερπουλ το «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ». Οι «κόκκινοι» χρειάστηκαν 67 λεπτά για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 76ο λεπτό ενώ ο Φιρμίνο διαμόρφωσε την τελική εικόνα στο 89’, με την ομάδα του Κλοπ να φτάνει τους 33 βαθμούς και να συνεχίζει στο -2 από την πρωτοπόρο Σίτι. Με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε έξι λεπτά πριν το τέλος ο Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος χάνει το ντέρμπι του Μέρσεσαϊντ απέναντι στην Έβερτον (2/12).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 0-0

Άλλο ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα «θέλω» τους στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στο συγκρότημα του Ρόι Χότζον, αλλά απειλήθηκαν σοβαρά με ήττα! Φαν Άανχολντ (62’) και Τάουνσεντ (74’) δεν επέδειξαν ωστόσο την απαραίτητη ψυχραιμία στις τελικές τους προσπάθειες.

Μπράιτον-Λέστερ 1-1

Ο Γκλεν Μάρεϊ γιόρτασε την 100η του συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ με γκολ στο 15ο λεπτό, η Λέστερ έμεινε με δέκα παίκτες στο 28ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάντισον και όλα έδειχναν... «άσσο» μέχρι το 79ο λεπτό. Όταν δηλαδή οι παίκτες της Λέστερ κατάφεραν με εύστοχο πέναλτι του Τζέιμι Βάρτιν να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Φούλαμ-Σαουθάμπτον 3-2

Τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Φούλαμ στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της. Οι Μίτροβιτς (33’, 63’) και Σίρλε (43’) τα γκολ των νικητών, με τον Σέρβο να βρίσκει δίχτυα μετά από 585 στείρα αγωνιστικά λεπτά. Δύο γκολ ο Άρμστρονγκ για τους «Αγίους» σε ένα παιχνίδι με πλούσιο θέαμα.

Έβερτον-Κάρντιφ 1-0

Το γκολ του Σίγκουρτσον στο 59ο λεπτό ήταν αυτό που χώρισε τις δύο ομάδες στο «Γούντισον Παρκ», σε μια αναμέτρηση με χαμηλό τέμπο και αδυναμία των δύο ομάδων στο χτίσιμο ορθολογικών επιθετικών προσπαθειών.

Ιωάννης Τζιουμακλής