Η Πρέμιερ θεωρεί ανούσιο το πλάνο του Brexit με τους 13 ξένους

Ο σχεδιασμός που προορίζει να εφαρμόσει η FA σε περίπτωση επισημοποίησης του Brexit αναφορικά με τη μείωση των ξένων ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των ομάδων, βρίσκει παντελώς αντίθετη την Πρέμιερ Λιγκ. «Δεν υπάρχει κάποια ουσία σε όλο αυτό, ούτε προκύπτει από κάπου ότι θα κάνει καλό στα τμήματα της εθνικής ομάδας της χώρας» ανέφερε η διοργανώτρια αρχή.  



Η Πρέμιερ θεωρεί ανούσιο το πλάνο του Brexit με τους 13 ξένους

Σύμφωνα με δημοσίευμα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας είχαν ξεκινήσει τις επαφές με την Κυβέρνηση προκειμένου ν' αποφασιστεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά το όριο των ξένων παικτών στα ρόστερ των συλλόγων των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου της χώρας.

Η σκέψη είναι από τους 17 να φτάσει στους 13 με ταυτόχρονη ανάδειξη και προώθησης ντόπιων ταλέντων, ωστόσο, η Πρέμιερ Λιγκ τοποθετήθηκε και εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή της με το συγκεκριμένο σχέδιο.

«Δεν προκύπτει από κάπου ότι αυτό θα ευνοήσει με κάποιον τρόπο τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας και δεν θα πρέπει το Brexit να προκαλέσει αποδυνάμωση των ποδοσφαιρικών ομάδων της Βρετανίας» ήταν η απάντηση.

Κώστας Ζάλιαρης