Χάρι Κέιν… ο Λυτρωτής

Με το νικητήριο τέρμα του απέναντι στους Κροάτες στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης για το Νations League, ο Χάρι Κέιν, μας υπενθύμισε πως ένας πραγματικός ηγέτης ξέρει καλά να σώζει την ομάδα του ακόμη και στο νήμα του αγώνα.



Χάρι Κέιν… ο Λυτρωτής

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ  τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο στράικερ στον κόσμο και όχι αδίκως αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ που έχει αποδειχθεί πολλάκις σωτήρας τόσο για την Εθνική Αγγλίας όσο και για την ομάδα των «σπιρουνιών».

Ο Κέιν στο τελευταίο παιχνίδι με την Κροατία μπήκε και επίσημα στην ελίτ των «Τριών Λιονταριών» έχοντας σημειώσει 20 γκολ σε 35 εμφανίσεις. Ένα γεγονός που αποτελεί το πρώτο βήμα προκειμένου να δικαιώσει τα λόγια του Ρούνεϊ, πως ο 25χρονος φορ διαθέτει τα φόντα να ξεπεράσει το δικό του φράγμα των 53 γκολ με το εθνόσημο.

Αυτό που αξίζει όμως να σημειωθεί είναι το χρονικό σημείο κατά το οποίο ο Χάρι Κέιν βρίσκει δίχτυα στην αντίπαλη εστία και αυτό δεν είναι άλλο από τα τελευταία λεπτά του αγώνα ή και ακόμη κατά τον επιπλέον χρόνο των καθυστερήσεων.

Σκωτία-Αγγλία: 2-2 (10/6/2017)

Επικό υπήρξε το βρετανικό ντέρμπι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με τις Σκωτία και Αγγλία να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2 στη Γκασκώβη. Τα "Τρία Λιοντάρια" άνοιξαν το σκορ στο 70' με τον ¶λεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ωστόσο στα τελευταία λεπτά στο "Χάμπτεν Παρκ" συνέβησαν τρομερά πράγματα. Ο Λι Γκρίφιθς στο 87' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 και ξανά ο στράικερ της Σέλτικ στο 90' ολοκλήρωσε την ανατροπή, σκοράροντας και πάλι με εκτέλεση φάουλ!

Αυτά ήταν τα και πρώτα γκολ που δέχτηκε η Αγγλία στα προκριματικά, χωρίς βέβαια να είναι ικανά να φέρουν την πρώτη ήττα. Στο 93' ο Χάρι Κέιν με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από τη σέντρα του Ραχίμ Στέρλινγκ και έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στη Σκωτία, όπως μόνο εκείνος γνωρίζει να κάνει καλά.

Αγγλία-Σλοβενία: 1-0 (5/10/2017)

Σε ένα κακό παιχνίδι για την Αγγλία που εμφανίστηκε προβλέψιμη και ακίνδυνη απέναντι στη Σλοβενία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς στο γήπεδο Γουέμπλεϊ, ο αρχηγός των "Τριών Λιονταριών" αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ο «από μηχανής θεός». Ο Σάουθγκεϊτ θέλοντας να κρατήσει το 0-0 στο 85' της αναμέτρησης αντικατέστησε τον Στέρλινγκ και με τον Κέιν με το κοινό να αποδοκιμάζει αυτή του την επιλογή. Στο 90' + 3' ωστόσο, ο Χάρι Κέιν με προβολή από σέντρα του Γουόκερ έγραψε το 1-0 και καθάρισε και τυπικά την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας!

Τυνησία-Αγγλία: 1-2

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα των σωτήριων τερμάτων του Χάρι Κέιν δεν είναι άλλο παρά αυτό της πρεμιέρας του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ¶γγλοι έχουν την τύχη να διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς του κόσμου που χάρη στην δεινότητα του έσωσε την τελευταία στιγμή την παρτίδα μιας αγχωτικής αναμέτρησης απέναντι στην Τυνησία. "Τα Τρία Λιοντάρια" δεν μπορούσαν να βρουν «διαδρόμους» στην περιοχή των Τυνήσιων και οι Αφρικανοί κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Αγγλία δεν θα γλίτωνε το κάζο, ο άσος της Τότεναμ έκανε και πάλι την εμφάνιση του, αποδεικνύοντας πως είναι εξαιρετικός στράικερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε με κεφαλιά το 2-1 και χάρισε έτσι τα χαμόγελα ανακούφισης με την νίκη-πρόκριση. 

Κωνσταντίνα Θεοδώρου