Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα play-offs του Nations League

Mε την χθεσινή τελευταία βραδιά των ομίλων στο UEFA Nations League, ξεκαθάρισε και το τοπίο των ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι-οφς της νεότευκτης αυτής διοργάνωσης, καθώς και εκείνων που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται στην αμέσως επόμενη ή κατώτερη τη τάξει Λίγκα…



Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στα play-offs του Nations League

Η Σκωτία έκανε το… χρέος της χθες, κλειδώνοντας έτσι και εκείνη μια θέση για τα ημιτελικά της League C, εκεί που την περίμεναν ήδη οι Νορβηγία, Φινλανδία και Σερβία.

Ήδη από προχθές η Αγγλία έμαθε και τον τελευταίο πιθανό της αντίπαλο, που είναι η Ολλανδία, ενώ για το τρόπαιο του UEFA Nations League, θα παλέψουν εξίσου Πορτογαλία και Ελβετία.

Όσον αφορά τις άλλες δυο κατηγορίες στις οποίες δεν υπάρχει βρετανική εκπροσώπηση στα νοκ-αουτ παιχνίδια, η τετράδα των ημιτελικών στην League B αποτελείται από τις Δανία, Σουηδία, Ουκρανία και Βοσνία, ενώ στην League D από τις Λευκορωσία, Γεωργία, Κόσοβο και FYROM.

Οι τέσσερις ομάδες της τελικής τετράδας ανάμεσα στην 2η και την 4η κατηγορία γνωρίζουν αυτόματα και τον προβιβασμό τους στην αμέσως επόμενη, με τους τελευταίους κάθε ομίλων σε κάθε κατηγορία να υποβιβάζεται, κάτι που θα έχει άμεση ισχύς στο αμέσως επόμενο Νations League το φθινόπωρο του 2021. Πιο αναλυτικά:

Από τη League B στη League A :Δανία, Βοσνία, Ουκρανία, Σουηδία

Από τη League C στη League B: Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σερβία

Από τη League D στη League C: Γεωργία, Λευκορωσία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο

 

Aντίστοιχα, ποίοι «έπεσαν» κατηγορία

Από τη League A στη League B: Γερμανία, Ισλανδία, Κροατία και Πολωνία

Από τη League B στη League C: Τουρκία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβακία και Ιρλανδία

Από τη League C στη League D: Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία και Κύπρος

 

Η κλήρωση για τα ζευγάρια που θα προκύψουν στην League A θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ τα ημιτελικά και ο τελικός της πρώτης κατηγορίας θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία (5-9/6/2019). Για τις άλλες τρεις κατηγορίες, οι ημιτελικοί θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020, και ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η προκριματική φάση του Euro 2020 (Mάρτιος-Νοέμβριος 2019).

Χρήστος Γραβιάς