Tιάγκο Μότα: «Και εχθρούς να μην είχε ο Μουρίνιο, θα τους επινοούσε…»

Για τον πρώην τεχνικό του στην Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε – όχι πάντως και με τα… καλύτερα λόγια – ο Τιάγκο Μότα.



Tιάγκο Μότα: «Και εχθρούς να μην είχε ο Μουρίνιο, θα τους επινοούσε…»

Ο Βραζιλιάνος χαφ, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι, μίλησε στη «Gazzette dello Sport» μεταξύ άλλων και για τον Πορτογάλο τεχνικό, με τον οποί συνυπήρξαν στην Ίντερ την περίοδο 2009/10.

Σίγουρα τα όσα ανέφερε για εκείνον δεν είναι και τα πλέον… κολακευτικά για τον νυν τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

«Στο μυαλό του, υπάρχει μόνο ένας στόχος: η νίκη. Η διασκέδαση των φιλάθλων δεν τον νοιάζει. Έχει δυο πλευρές: την χαρούμενη όταν νικάει, την… τσαντισμένη όταν χάνει. Η διάθεση του αλλάζει ανάλογα το αποτέλεσμα.

Αν η ομάδα παίξει καλά και χάσει, δεν βρίσκει τίποτα θετικό. Αλλά αν κερδίσει ακόμα και αν παίξει άσχημα, τότε είναι ευχαριστημένος. Δεν τον νοιάζει η ομορφιά, ψάχνει για εχθρούς. Αν δεν είχε κάποιον, σίγουρα θα δημιουργούσε έναν…»

Μάλιστα, ο πρώην χαφ θυμήθηκε ένα χαρακτηριστικό κατ' εκείνον περιστατικό από την εποχή που και οι δυο βρίσκονταν στους «νερατζούρι»: «Στην Ίντερ, είχαμε προβάδισμα έντεκα πόντων στο πρωτάθλημα, χάσανε ένα ματς τότε και φέραμε ισοπαλία στο επόμενο. Την Δευτέρα, σε μια συνέντευξη Τύπου, επιτέθηκε σε όλους: στον Γκαλιάνι, τη Μίλαν, τη Ρόμα, τη Γιουβέντους, στους διαιτητές, σε όλους»!

Χρήστος Γραβιάς