Ο Χάρι πρόλαβε τον Γουέιν αλλά όχι τον Στιβ Μπλούμερ...

Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, ξεπερνώντας τον φρέσκο αποχωρήσαντα Γουέιν Ρούνεϊ σε αναλογία γκολ και εμφανίσεων, όμως η εκτελεστική του δεινότητα μοιάζει μικρή μπροστά στα κάποτε επιτεύγματα ενός βοηθού σιδηρουργού από το Ντερμπισάιρ.  



Ο Χάρι πρόλαβε τον Γουέιν αλλά όχι τον Στιβ Μπλούμερ...

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για τις σπάνιες ποδοσφαιρικές ιστορίες που προσφέρει συχνά πυκνά το Νησί. Ο Κέιν, στο τελευταίο παιχνίδι με την Κροατία για λογαριασμό του Nations League, μπήκε στην ελίτ των «Τριών Λιονταριών» έχοντας βρει δίχτυα 20 φορές σε 35 εμφανίσεις. Αυτό ήταν σαν ένα πρώτο βήμα, προκειμένου να δικαιώσει τα λόγια του Ρούνεϊ, που έχει την πεποίθηση ότι ο 25χρονος φορ έχει τα... φόντα να ξεπεράσει το δικό του φράγμα των 53 γκολ με το εθνόσημο. 

Ο Κέιν μπορεί να έχει να περηφανεύεται για τα κατορθώματά του, όμως βρίσκεται ενδέκατος στη σχετική λίστα των 20 γκολ με την Εθνική. Εκεί, όπου την πρώτη θέση κατέχει ο Στιβ Μπλούμερ, αγωνιζόμενος στα «Τρία Λιοντάρια» λίγο πριν την άφιξη του 20ου αιώνα, φτάνοντας τα 20 γκολ σε μόλις 12 εμφανίσεις! 

Μάλιστα, ο επιθετικός της Τότεναμ βρίσκεται αρκετά πίσω από άλλους παλαιότερους θρύλους της Εθνικής Αγγλίας, με πιο πρόσφατους τους Μπόμπι Τσάρλτον και Γκάρι Λίνεκερ (24 και 25 ματς αντίστοιχα).

Ο Μπλούμερ πάντως, κατέχει κι'άλλες διακρίσεις από το ποδοσφαιρικό παρελθόν. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορικής Ντέρμπι για 14 ολόκληρα χρόνια, ο πρώτος που σημείωσε δύο χατ-τρικ με τη φανέλα της Αγγλίας, ενώ επίσης στις 10 πρώτες διεθνείς του εμφανίσεις, κατάφερε να βρει δίχτυα 19 φορές διαδοχικά.

Η επιτυχία του Κέιν όμως δεν παραμερίζεται, αφού πρόκειται για ένα κατόρθωμα της σύγχρονης εποχής. Μάλιστα, φαίνεται να σκοράρει με το ρυθμό του Τζεφ Χαρστ, του ήρωα της Εθνικής Αγγλίας, που κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, με το χατ-τρικ του να παραμένει ιστορικό διαχρονικά.

Έλενα Χαριτάκη