Ανατροπή και τίτλος... Μαν. Γιουνάιτεντ! (vid)

Έχει τα χαρακτηριστικά που λείπουν από όλους τους αντιπάλους της και την οδηγούν εκ του ασφαλούς σε τίτλους! Με τις εμπνεύσεις του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τις ανατροπές που έχει στο... DNA της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε και φέτος το Community Shield, «σκορπώντας» τη μισητή της αντίπαλο, Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-2 στο «Γουέμπλεϊ», πανηγυρίζοντας έναν μεγάλο θρίαμβο!



Ανατροπή και τίτλος... Μαν. Γιουνάιτεντ! (vid)

Τον περασμένο Μάιο, πήρε τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ομάδας του Νησιού, κατακτώντας το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Η ήττα από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την… έριξε στα τάρταρα, όμως το «μέταλλο» υπάρχει. Και πάνω απ’ όλα, υπάρχει αυτή η φανέλα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου του φετινού Community Shield κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά το εις βάρος της 2-0 δεν ήταν ικανό να τη λυγίσει. Κάθε άλλο μάλιστα…

Με τις άμεσες κινήσεις του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που με το ξεκίνημα της επανάληψης προέβη σε τρεις αλλαγές, δύο εκ των οποίων αφορούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του, αλλά και το ψυχικό σθένος των ποδοσφαιριστών του, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης στο «στολίδι» του Λονδίνου. Πήραν τη νίκη με σκορ 3-2, πανηγύρισαν την κατάκτηση της πρώτης «κούπας» της νέας αγωνιστικής περιόδου και πάνω απ’ όλα, έστειλαν το μήνυμα στη «μισητή» συμπολίτισσά τους για το γεγονός πως τα… λεφτά, δεν κάνουν την ομάδα.
 
Το ματς:

Στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών του αγώνα στο «Γουέμπλεϊ», οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έψαχναν να βρουν τα αίτια που είχαν φέρει την ομάδα τους πίσω στο σκορ με 2-0 και τα βρήκαν στην εμφάνιση του Νταβίντ Ντε Χέα. Το εκρηκτικό ξεκίνημα της ομάδας του Φέργκιουσον, η κατοχή της μπάλας και η άριστη λειτουργία της μεσαίας γραμμής, «εξανεμίστηκαν» στο γκολ του Τζόλεον Λέσκοτ στο 38ο λεπτό. Ο έμπειρος αμυντικός της Σίτι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σίλβα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Φέρντιναντ και Βίντιτς και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι «πολίτες» άρχισαν να… προετοιμάζονται για τον τρόπο με τον οποίο θα πανηγύριζαν τον μεγάλο θρίαμβο, όταν ο Τζέκο με «κεραυνό» στο 45’ έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη και φάνηκε αρκετά επηρεασμένος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την κόκκινη φανέλα.

Αυτή η κόκκινη φανέλα όμως , σε συνδυασμό με τον τεράστιο προπονητή που έχει στον πάγκο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οφείλονται για την επική ανατροπή και τη νίκη των «κόκκινων διαβόλων». Οι Φέρντιναντ και Βίντιτς, άφησαν τη θέση τους στους Τζόουνς και Κλέβερλι και όσοι φίλοι της Γιουνάιτεντ αγχώθηκαν, απλά… έκαναν λάθος! Η μείωση του σκορ από τον Σμόλινγκ στο 52ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άσλεϊ Γιάνγκ, ήταν απλά η αρχή. Ο Νάνι στο 58’ έφερε το ματς στα ίσια με γκολ που οι αμυντικοί της Σίτι θα χρειαστεί να δουν ξανά σε βίντεο προκειμένου να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο ο Πορτογάλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε τον Χαρτ! Ο σκόρερ, μαζί με τους Ρούνεϊ και Κλέβερλι «έκρυψαν» τη μπάλα με κοντινές πάσες και… τακουνάκια και με το 2-2, ήρθαν τα πάνω – κάτω!

Οι «πολίτες» έδειχναν ανήμποροι να… ξυπνήσουν και όταν το έκαναν, ο Ντε Χέα ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιδράσει και να εκτιναχθεί στο αριστερό του «παραθυράκι» για να αποκρούσει το σουτ του Άνταμ Τζόνσον στο 76’. Η Σίτι προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να το οδηγήσει στην παράταση, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να φροντίζει να ενισχύσει την αμυντική και τη μεσαία του γραμμή, όμως μάταια… Ο θρίαμβος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμελε να γραφτεί με τον καλύτερο τρόπο! Ο Γουέιν Ρούνεϊ απομάκρυνε τη μπάλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Νάνι είχε «ξεμείνει» στην επίθεση και με το λάθος του Κομπανί, βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ, τον ξεπέρασε και πλάσαρε για να διαμορφώσει το τελικό 3-2 στο 94ο λεπτό και να γράψει την τελευταία σελίδα του κεφαλαίου για αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι!

Αξίζει να σημειωθεί πως από μεριάς της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον οι Ντε Χέα, Άσλεϊ Γιάνγκ, Φιλ Τζόουνς, Τομ Κλέβερλι (επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Γουίγκαν) και Ντάνι Γουέλμπεκ (επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Σάντερλαντ) πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους, ενώ για τους «πολίτες», ο μοναδικός που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ήταν ο Γκαέλ Κλισί!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαν. Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ (73’ Κλισί), Μίλνερ (67’ Τζόνσον), Σίλβα, Ντε Γιόνγκ, Γιάγια Τουρέ, Τζέκο, Μπαλοτέλι (59’ Μπάρι)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά (71’ Ράφαελ), Φέρντιναντ (46’ Τζόουνς), Σμόλινγκ, Βίντιτς (46’ Έβανς), Άντερσον, Κάρικ (46’ Κλέβερλι), Νάνι, Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (89’ Μπερμπάτοφ)