Νέβιλ για Σμάιχελ: «Δεν μπορείς να πας στη Σίτι» (video)

Ως ασέβεια εξέλαβε ο Γκάρι Νέβιλ την απόφαση του άλλοτε συμπαίκτη του, Πέτερ Σμάιχελ, να μετακομίσει στη Μάντσεστερ Σίτι μετά τη μακρά θητεία του στη Γιουνάιτεντ! Ο παλαίμαχος αμυντικός αναφέρθηκε στο… άκυρο που είχε δώσει πριν 16 χρόνια στον Δανό τερματοφύλακα, όταν εκείνος του έδωσε το χέρι πριν την έναρξη του μεταξύ τους ντέρμπι!  



Νέβιλ για Σμάιχελ: «Δεν μπορείς να πας στη Σίτι» (video)

Ο άλλοτε μπακ της Γιουνάιτεντ θεωρεί πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού. Σύμφωνα με εκείνον σε συγκεκριμένες περιστάσεις πρέπει να βγαίνει μπροστά το συναίσθημα και η αγάπη σου για την ομάδα.

Για αυτό το λόγο, όπως ξεκαθάρισε, αρνήθηκε πριν 16 χρόνια να δώσει το χέρι στον Σμάιχελ!

«Όταν έφυγε από την ομάδα μας, στην ηλικία των 35 ή κάπου εκεί, είχε πει ότι ή θα ολοκλήρωνε την καριέρα του ή θα έπαιζε εκτός Αγγλίας. Επέστρεψε και έπαιξε στη Σίτι. Δεν μπορείς να παίζεις στη Μάντσεστερ Σίτι. Είμαι οπαδός της Γιουνάιτεντ και δεν γίνεται να σκεφτώ ότι θα έπαιζα στη Σίτι. Δεν μπορείς να πας ούτε στη Λιντς ούτε στη Λίβερπουλ. Είναι γραμμένο σε κάθε πέτρα αυτό. Όταν έχεις παίξει στη Γιουνάιτεντ είναι ασέβεια να πας σε αυτές τις ομάδες μετά».

Κληθείς να σχολιάσει τη σκηνή με τη χειραψία που… δεν έκανε με τον Σμάιχελ, απάντησε: «Ποτέ δεν κάνω χειραψία με τον αντίπαλο πριν από τη μάχη. Εδώ δεν έδινα το χέρι μου στον αδερφό μου όταν ήταν αρχηγός της Έβερτον και παίζαμε αντίπαλοι. Απλά δεν μου άρεσε να δίνω το χέρι σε αντίπαλο πριν από το ματς».