Στο... ρελαντί η Αγγλία τις ΗΠΑ, τέλος εποχής με «αντίο» στον Ρούνεϊ

Μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει έστω για μια τελευταία φορά με το εθνόσημο, θα είναι ωστόσο μια βραδιά που ο φανερά συγκινημένος απόψε θα θυμάται για καιρό! Στην τελευταία εμφάνιση του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η… νεανική Αγγλία επικράτησε άνετα με 3-0 επί των ΗΠΑ, δείχνοντας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει Κροατίας σε τρεις μέρες από σήμερα…



Στο... ρελαντί η Αγγλία τις ΗΠΑ, τέλος εποχής με «αντίο» στον Ρούνεϊ

Eν τέλει ο σπουδαίος Άγγλος φορ σταματάει στα 53 γκολ σε 120 ματς με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, σε ένα φιλικό παιχνίδι ιδιαίτερου χαρακτήρα, που ωστόσο δεν στάθηκε ικανό για να γεμίσει πλήρως με κόσμο το «Γουέμπλεϊ» απόψε...

Όσοι πάντως πήγαν στο στάδιο του Λονδίνου (για καλό σκοπό μάλιστα, αφού τα έσοδα θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που «τρέχει» ο Ρούνεϊ) είδαν μια…πειραματική σύνθεση της Αγγλίας, με διάθεση πάντως να τρέξει, να απειλήσει την άμυνα των Αμερικάνων, και με πιο δραστήριο παίκτη στα πρώτα λεπτά τον Τζέιντον Σάντσο. Πολύ τρέξιμο, κατοχή της μπάλας και απόπειρες να απειλήσουν από… αέρος τα «τρία λιοντάρια», που στην πρώτη ουσιαστικά φάση τους άνοιξαν και το σκορ με τον Λίνγκαρντ στο 25ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Άλι, προερχόμενη από κλέψιμο πάνω στον Γέντλιν.

Χωρίς να αφήνει το πόδι απ' το γκάζι, η Αγγλία συνέχισε να πιέζει και έφτασε πολύ γρήγορα και σε δεύτερο γκολ, μετά από εξαιρετικό σουτ του Λίνγκαρντ και ασίστ του Ντέλε Άλι, μετά από κλέψιμο από τον Γέντλιν.

Πριν προλάβει να πάρει… ανάσα η ομάδα των ΗΠΑ, τα «τρία λιοντάρια» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ μετά από πάσα του Γουίλσον από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος, και ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, για τελευταία φορά με την φανέλα της εθνικής Αγγλίας, στο 53ο λεπτό, οι «γιάνκις» άρχιζαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, με τους Άγγλους να… χαμηλώνουν το τέμπο του αγώνα. Μετά από ωραία προσπάθεια του Σάντσο στο 70’, ο 33χρονος φορ έκανε ωραία προσποίηση πάνω στον Ακόστα, το σουτ του όμως εξουδετέρωσε εύκολα ο Γκουζάν.

England's Wayne Rooney comes on as a substitute to replace Jesse Lingard

Το 3-0 έγραψε στο 77ο λεπτό ο Γουίλσον (παρθενικό του με την εθνική ομάδα) με πλασέ εντός περιοχής από ωραία σέντρα του Ντελφ, ενώ ο Ρούνεϊ στάθηκε εκ νέου άτυχος στις καθυστερήσεις του ματς δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα - με προβολή - και να την στείλει στα δίχτυα, ώστε να κλείσει με ένα γκολ έστω την 16χρονη πορεία του με την εθνική ομάδα...

Πλέον η Αγγλία στρέφει την προσοχή της στον κυριακάτικο αγώνα με την Κροατία (18/11), που νίκησε σήμερα τους Ισπανούς στην έδρα της (3-2). Με νίκη η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα πάρει την πρωτιά από τον 4ο όμιλο της League A, και αυτόματα το εισιτήριο για τα νοκ-αουτ ματς της εν λόγω λίγκας.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κιν, Ντανκ, Τσίλγουελ (Ντάιερ 53’), Γουίνκς (Λόφτους-Τσικ 68’), Ντελφ, Άλι (Χέντερσον 53’), Σάντσο, Λίνγκαρντ (Ρούνεϊ 53’), Γουίλσον (Ράσφορντ 79’)

ΗΠΑ: Γκουζάν, Γέντλιν, Μιάζγκα, Μπρους, Βιγιαφάνα, Τραπ (Ακόστα 68’), ΜακΚένζι, Γκριν (Άνταμς 61’), Πούλισιτς, Γουεά, Γούντ.