«Κόλαση» στο Λονδίνο, φόβοι για το ντέρμπι

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στο βόρειο Λονδίνο όταν εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, πυρπόλησε περιπολικά και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Όλα αυτά, την ώρα που στην αγγλική πρωτεύουσα συρρέουν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της συμπολίτισσας Σίτι, για το Community Shield.



«Κόλαση» στο Λονδίνο, φόβοι για το ντέρμπι

Όλα ξεκίνησαν μετά από διαδήλωση που έγινε για το θάνατο ενός άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, την Πέμπτη το βράδυ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Τότεναμ, όταν 300 άτομα συγκεντρώθηκαν εκεί και στη συνέχεια προκάλεσαν επεισόδια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτοξεύτηκαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ και δύο περιπολικά τυλίχθηκαν στις φλόγες. Πολλές και σοβαρές υλικές ζημιές και στα γύρω καταστήματα, ενώ όλη η βόρεια πλευρά της αγγλικής πρωτεύουσας θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

Από τα επεισόδια που κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τραυματίστηκαν οχτώ αστυνομικοί, με έναν εξ αυτών να φέρει βαριά τραύματα και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά Μέσα, η κατάσταση έχει εκτονωθεί, αλλά οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όλα αυτά, την ώρα που συρρέουν στο Λονδίνο κατά χιλιάδες οι φίλαθλοι των δύο ομάδων του Μάντσεστερ. Οι Γιουνάιτεντ και Σίτι θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ» για το Community Shield.