Πολύ καλή για τα μέτρα της...

Μέχρι και «outclassed» την λες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να μην κινδυνεύουν πολύ ούτε στα κακά τους διαστήματα και να παίρνουν μια πολύ άνετη νίκη με σκορ 3-1 συνεχίζοντας ακόμη καλύτερα από την περσινή σεζόν.



Πολύ καλή για τα μέτρα της...

Αν συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό με τον οποίο άρχισε το ντέρμπι, δύο τινά θα συνέβαιναν. Ή που η Σίτι θα διέσυρε την αντίπαλό της, ή που κάποια στιγμή θα έσκαγε και ίσως πάθαινε ζημιά αν δεν είχε αποτελεσματικότητα... Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δύο, με τους «πολίτες» να ανταμείβουν εαυτόν για την πολύ καλή απόδοσή τους με το γκολ του Νταβίδ Σίλβα, που βάσει εικόνας έμοιαζε απολύτως φυσιολογικό να συμβεί, και από εκείνο το σημείο να προσπαθούν να βγουν μπροστά σε πιο σετ παιχνίδι. Για κάποια κόντρα ούτε λόγος, μιας και η Γιουνάιτεντ δεν ήταν ιδιαιτέρως πιεστική στα δικά της 3/3.

Σταδιακά οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και να κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες για να απειλήσουν, ωστόσο δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο απαιτούταν. Χωρίς πολύ μεγάλες φάσεις το πρώτο μέρος, με το γκολ του Σίλβα να τις χωρίζει μέχρι και το ημίχρονο, και στην ουσία η ποιότητα αλλά και η γενικότερη δομή της Σίτι να είναι αυτά που διατήρησαν σε θέση ισχύος.

Δεν πήρε πολύ στους γηπεδούχους να βάλουν ακόμη πιο δύσκολα στην μισητή τους αντίπαλο, με τον Σέρχιο Αγουέρο να σκοράρει το όγδοο τέρμα του σε ντέρμπι της πόλης και να φτάνει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή της σχετικής λίστας των σκόρερς από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Στο 47’ το γκολ του Αργεντινού, δέκα λεπτά αργότερα η απάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ρομέλου Λουκάκου να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και τον Αντονί Μαρσιάλ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Στην μία γωνία η μπάλα, στην άλλη ο Έντερσον, με τον Γάλλο επιθετικό του Ζοσέ Μουρίνιο να συνεχίζει την επαφή του με τα δίχτυα για το 2-1.

Έκανε αλλαγές ο Πορτογάλος τεχνικός, ωστόσο συνέχισε να βλέπει τους παίκτες του να μην έχουν την ίδια ένταση με το πρώτο ημίχρονο, κάτι που κάποια στιγμή θα τους... τελείωνε. Έτσι έγινε στο 86’, όταν ο Ιλκάι Γκιουντογκάν βρέθηκε ξεχασμένος στην πλάτη του Κρις Σμόλινγκ για να κοντρολάρει με την άνεσή του και να τελειώσει εύστοχα μια φάση στην οποία η μπάλα πέρασε από τα πόδια σχεδόν όλων των παικτών της ομάδας. Ούτε δέκα (10), ούτε είκοσι (20), αλλά 44 πάσες (!) άλλαξαν οι γηπεδούχοι για να στείλουν την μπάλα να ξεκουραστεί (στα όρια του... κυριολεκτικού) στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Πρώτη και ασταμάτητη η Σίτι, επτά βαθμούς πίσω από την τετράδα η Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα (90’ Φόντεν), Μαχρέζ (62’ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (75’ Γκιουντογκάν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα (73’ Μάτα), Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (56’ Λουκάκου), Ράσφορντ (73’ Αλέξις), Μαρσιάλ

Γιώργος Σιάφας