«Χ»αμένη η Τσέλσι

Αήττητη για 12η σερί αγωνιστική, στο καλύτερο ξεκίνημα που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Πρέμιερ, έμεινε η Τσέλσι, ωστόσο, την αδικεί και δεν την αφήνει καθόλου ικανοποιημένη το τελικό 0-0 με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Πολλές χαμένες ευκαιρίες οι Λονδρέζοι, δοκάρι ο Μάρκος Αλόνσο, μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πίκφορντ και οι αντοχές των παικτών του Μάρκο Σίλβα.  



«Χ»αμένη η Τσέλσι

Μπορεί η Τσέλσι να έπαιζε την Έβερτον στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο κομμάτι της μεταξύ τους αναμέτρησης, όμως αυτό, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, δεν σημαίνει ότι ήταν και το... αφεντικό στο παιχνίδι. Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν τέτοια που έκανε τα «ζαχαρωτά» να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση με την άμυνά τους να εμφανίζεται αδιάσπαστη, τα μαρκαρίσματά τους πολύ σωστά και δυναμικά, τους χώρους όλους κλειστούς, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η σωστή προώθηση της μπάλας στην αντεπίθεση. Οι «μπλε» του Σάρι τα είχαν βρει σκούρα στο ματς που είχε να παρουσιάσει από το πρώτο μέρος πέντε κίτρινες κάρτες και η κατάσταση είχε ζορίσει από τη στιγμή που χρειαζόταν ακόμα περισσότερη επιμονή και... ελπίδα.

Η πίεση της Τσέλσι στα καρέ του Πίκφορντ αυξήθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μοράτα στο 46' να χάνει τεράστια ευκαιρία αδυνατώντας να νικήσει τον Άγγλο τερματοφύλακα εξ επαφής από σέντρα του Αζάρ στην περιοχή. Το παιχνίδι πήρε καταιγιστικό ρυθμό κυρίως λόγω της πρόθεσης των Λονδρέζων να μην αφήσουν βαθμούς σε αυτό το ματς, οι παίκτες του Σάρι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σκοράρουν, ο Μάρκος Αλόνσο είχε δοκάρι στο 65' και τα «ζαχαρωτά» άντεξαν μέχρι το τέλος για να φύγουν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με ηρωική ισοπαλία, της οποίας το μεγαλύτερο μερίδιο πιστώνεται ο Πίκφορντ με τις καίριες επεμβάσεις του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (64' Φάμπρεγας), Κόβασιτς (82' Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (68' Πέδρο), Μοράτα, Αζάρ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντιν, Αντρέ Γκόμες, Γκιγιέ, Γουόλκοτ, Σίγκουρντσον (76' Γιαγκέλκα), Μπερνάρ (64' Λούκμαν), Ριτσάρλισον (89' Κάλβερτ Λιούιν)

Κώστας Ζάλιαρης