To Μάντσεστερ χωρισμένο στα δυο!

Η «μάχη» του Μάντσεστερ, ανάμεσα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ στο «Έτιχαντ» (18:30) ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ! Mε το… βλέμμα στην κορυφή, Λίβερπουλ και Τσέλσι υποδέχονται στις έδρες τους τις Φούλαμ και Έβερτον αντίστοιχα, ενώ η ¶ρσεναλ φιλοξενεί στο «Έμιρεϊτς» τη Γουλβς.



To Μάντσεστερ χωρισμένο στα δυο!

Επτά μήνες και τέσσερις μέρες μετά την τελευταία τους συνάντηση (7/4/2018, 2-3), και πάλι στο ίδιο γήπεδο, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται αντιμέτωπες, με διαφορετικούς μέχρι στιγμής βαθμολογικούς στόχους, έχοντας όμως σαφείς στρατηγικές και προσήλωση για τη νίκη, που πάντα σε ένα τοπικό ντέρμπι φέρνει και την ανάλογη ψυχολογική εκτόξευση για τη συνέχεια!

Μεσοβδόμαδα αμφότερες οι ομάδες του Μάντσεστερ πέρασαν με επιτυχία τα ευρωπαϊκά τους τεστ κόντρα σε Σαχτάρ και Γιουβέντους, και ρίχνονται με φόρα στη μάχη, με τους μεν «πολίτες» να θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή (29 βαθμοί πλέον, στο +2 από Τσέλσι και Λίβερπουλ), ενώ στον αντίποδα, οι «κόκκινοι διάβολοι» επιθυμούν να συνεχίσουν την βαθμολογική τους… αναρρίχηση προς τις πρώτες θέσεις, όντας τώρα 8οι με 20 πόντους.

Στο «στρατόπεδο» της Σίτι για το σημερινό ματς συνεχίζουν να μην υπολογίζουν στους τραυματίες Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν και Μπράβο. Από την άλλη, για την Γιουνάιτεντ θα απουσιάσουν οι Ντάλοτ και Γιάνγκ. Μέσα στην αποστολή και ο Ρομέλου Λουκάκου, ελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Πολ Πογκμπά λόγω μικροτραυματισμού.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, στις 14:00, η Λίβερπουλ υποδέχεται την ουραγό Φούλαμ στο «¶νφιλντ», με μόνο στόχο τη νίκη που θα τη διατηρήσει κοντά (ή και) στην πρώτη θέση. Στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ ξανά οι Χέντερσον και Κεϊτά, αμφίβολη ακόμα η συμμετοχή του Γκόμεζ που ταλαιπωρείται με μικροτραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα. Μόνοι απόντες για τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς οι ΜακΝτόναλντ και Μπράιαν.

Eμφανώς πιο απαιτητικό θα είναι το έργο της Τσέλσι, που κοντράρεται με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 16:15. Ο Μαουρίτσιο Σάρι ανανέωσε το ροτέισιον της ομάδας του στο μεσοβδόμαδο ματς με την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, ώστε να έχει αρκετούς βασικούς… φρέσκους εν όψει των «ζαχαρωτών», που ίσως στερηθούν σήμερα τον Ριτσάρλισον. Απών ο τραυματίας Αζάρ, με ερωτηματικό η συμμετοχή των Φάμπρεγας, Λόφτους Τσικ για τους «μπλε», διαθέσιμοι για τον Σίλβα οι Μίνα, ΜακΚάρθι και Τζαγκιέλκα.

Τέλος, την ίδια ώρα που θα διεξάγεται το ντέρμπι του Μάντσεστερ (18:30), η ¶ρσεναλ αντιμετωπίζει την Γουλβς, χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Λιχστάινερ και Γουέλμπεκ μετά το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ την Πέμπτη. «Πάνοπλοι» κατεβαίνουν στο Λονδίνο για την υπέρβαση οι «λύκοι» του Εσπίριτο Σάντο.

Χρήστος Γραβιάς