Το γύρισε με Μπαμπά στο 90’ η Κάρντιφ!

Τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε η Κάρντιφ επί της Μπράιτον για τη 12η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Σολ Μπαμπά στο 90ο λεπτό. Νωρίτερα ο Κάλουμ Πάτερσον είχε ισοφαρίσει (28’) το γκολ που σημείωσε για τους φιλοξενούμενους ο Λιούις Ντανκ (6’). Με δέκα παίκτες από το 34ο λεπτό η ομάδα του Κρις Χιούτον.



Το γύρισε με Μπαμπά στο 90’ η Κάρντιφ!

Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με το γκολ που δέχτηκε σήμερα η Κάρντιφ συνεχίζει για ένατο συνεχόμενο ματς αποτυγχάνοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό! Ο Μαρτς ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ από πλάγια θέση και ο Λιουίς Ντανκ εκμεταλλεύτηκε το γέμισμά του ανοίγοντας το σκορ με «σκαστή» κεφαλιά! Η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ χρειάστηκε περίπου είκοσι λεπτά για να συνέλθει από το πρώιμο σοκ αλλά στο 28’ κατάφερε να δώσει απάντηση.

Ο Καμαράσα πραγματοποίησε ατομική ενέργεια, διείσδυσε στην αντίπαλη περιοχή και επιχείρησε σέντρα. Η μπάλα άλλαξε πορεία από την παρέμβαση του Μπονγκ και στρώθηκε στο κεφάλι του Πάτερσον, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει από κοντά σε 1-1. Στο 34ο λεπτό οι ισορροπίες της αναμέτρησης μεταβλήθηκαν αφού ο Άτκινσον τιμώρησε με κόκκινη κάρτα ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Στίβενς πάνω στον Κάνινγχαμ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά δεν κατάφεραν να καταγράψουν αξιόλογες στιγμές μπροστά από την εστία του Ράιαν. Επιχείρησαν ωστόσο αρκετά σουτ από μακρινή απόσταση, με highlight αυτό του Χάρις στο 59ο λεπτό, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Όλα αυτά μέχρι το ρολόι να δείξει το 90ο λεπτό. Στην αρχή της φάσης ο Μπαμπά στέλνει από θέση οφσάιντ με ανάποδο ψαλίδι την μπάλα στο δοκάρι. Ο Πάτερσον παίρνει το ριμπάουντ, σημαδεύει ξανά... δοκάρι και με την τρίτη προσπάθεια ο Μπαμπά βρήκε δίχτυα, προκαλώντας έκρηξη πανηγυρισμών στο Cardiff City Stadium.

Οι συνθέσεις

Κάρντιφ: Εθεριτζ, Μανγκά, Μόρισον (70’ Πελτιέ), Μπαμπά, Κάνινγχαμ, Καμαράσα, Γκούναρσον, Χάρις, Ραλς (77’ Ριντ), Μέρφι (72’ Χόιλετ), Πάτερσον

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντανκ, Ντάφι, Μπονγκ, Στίφενς, Νόκερτ, Καγιάλ, Ιθκέρδο, Μαρτς (39’ Μπισουμά), Μάρεϊ (63’ Αντόν)

Σκόρερς

6’ Ντανκ, 28’ Πάτερσον, 90' Μπαμπά

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Ιωάννης Τζιουμακλής