Δέκα πράγματα που δεν ήξερες για τον Στέρλινγκ

Την αγωνιστική του ζωή λίγο πολύ τη γνωρίζεις! Από τη Λίβερπουλ στη Μάντσεστερ Σίτι, σε μια αμφιλεγόμενη μεταγραφή, και πλέον – μετά και την χθεσινή ανανέωση του συμβολαίου του- μόνιμο… όπλο στην φαρέτρα των «πολιτών»! Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα ενδιαφέροντα stories για τον Ραχίμ Στέρλινγκ.  



Δέκα πράγματα που δεν ήξερες για τον Στέρλινγκ

Δεν θα αναφερθούμε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά κυρίως σε θέματα που αφορούν τον εαυτό του και την εξωγηπεδική του ζωή. Γιατί καλό είναι να τους βλέπεις, αλλά ακόμη πιο… ιντριγκαδόρικο είναι να μαθαίνεις και ιστορίες για τη συμπεριφορά των σταρ στην καθημερινότητά τους.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι το στυλ τρεξίματός του είναι ιδιαίτερο. Σε τέτοιο βαθμό, που όπως είπε: «Ξέρω ότι τα χέρια μου είναι τόσο μικρά όσο του T-Rex. Με… ακολουθεί αυτό πολλά χρόνια, όμως δεν με νοιάζει από τη στιγμή που έχει αποτέλεσμα.

Η μητέρα του είναι από την Τζαμάικα, εξού και το Ραχίμ! Αν, όμως, πετύχεις τον διεθνή άσο στο δρόμο και τον φωνάξεις Σακίλ, θα γυρίσει! Το πλήρες όνομά του είναι Ραχίμ Σακίλ Στέρλινγκ.

Τρεις μέρες πριν κάποια επίσημη υποχρέωσή του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι του αρέσει να απομονώνεται σε ένα από τα σπίτια του, προκειμένου να καθαρίζει το μυαλό του και να επικεντρώνεται στο ερχόμενο ματς.

Το αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια μπολονέζ και το κοτόπουλο στιφάδο!

Ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Πολ Γκασκόιν! «Μου είναι δύσκολο να τον θυμηθώ να παίζει, επειδή ήμουν πολύ μικρός τότε, όμως έχω δει βίντεο και ο τρόπος που πέρναγε τους αντιπάλους ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί», δήλωσε.

Εάν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής σκεφτόταν να ασχοληθεί με τον στίβο! Και μόνο η ταχύτητά του άλλωστε ήταν αρκετή.

Ο Κένι Νταλγκλίς ήταν αυτός που του έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία να αγωνιστεί με τα χρώματα της Λίβερπουλ! Ο τότε κόουτς των «κόκκινων» εκμεταλλεύτηκε την παύση στις σπουδές του 16χρονου Στέρλινγκ και τον κάλεσε στην αποστολή για το παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ ενάντια στην Σπάρτα Πράγας τον Φεβρουάριο του 2011.

Είναι ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ πίσω μόνο από τον Μάικλ Όουεν.

Αρνήθηκε πρόταση της ¶ρσεναλ σε ηλικία 10 ετών και τελικά ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της ΚΠΡ.

Λόγω του άστατου χαρακτήρα του, ο Στέρλινγκ πήγε σε ιδιωτικό σχολείο. Μάλιστα ένας καθηγητής του, βλέποντας συμπεριφορά και αγωνιστικά προσόντα, του είχε πει: «Κάποια μέρα ή θα μπεις στη φυλακή ή θα παίξεις στην εθνική Αγγλίας».