Τη γλίτωσε η Γουένσντεϊ στο ντέρμπι του Σέφιλντ!

Στο 130ο ντέρμπι του Steel City ανάμεσα στους δύο συλλόγους του Σέφιλντ, η Γιουνάιτεντ έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη και να επιστρέψει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και η Γουένσντεϊ έφυγε αλώβητη δίχως να διεκδικήσει πολλά, με το τελικό 0-0 στο Bramall Lane.  



Τη γλίτωσε η Γουένσντεϊ στο ντέρμπι του Σέφιλντ!

Με διψηφιο αριθμό τελικών προσπαθειών από το πρώτο μέρος, με τον ΜακΓκόλντρικ να χάνει πέναλτι όταν ο Ντόουσον στο 15' απέκρουσε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα και με ποσοστά κατοχής της μπάλας πάνω από το 70%, άπαντες από την πλευρά των «blades» πίστεψαν πως το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου και η Γουένσντεϊ δεν θα άντεχε.

Ο πορτιέρε της Γιουνάιτεντ, Ντιν Χέντερσον, ακούμπησε τη μπάλα λίγο μετά το 50ο λεπτό της αναμέτρησης (!) και η ισορροπία άρχισε να εμφανίζεται στο χορτάρι στο τελευταίο ημίωρο, όταν πλέον οι «κουκουβάγιες» κατάφεραν κάπως να μετριάσουν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους και την ασφυκτική τους πίεση. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με κερδισμένη από το μεγάλο ντέρμπι τη Γουένσντεϊ που κατάφερε ν' αντέξει και να κρατήσει μακριά από την εστία της κάθε κίνδυνο!

Πήραν βαθμό έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ήττες οι «κουκουβάγιες», στους 30 βαθμούς, σε προσωρινή ισοβαθμία με τη Λιντς στην κορυφή οι «blades», ωστόσο, τα «παγώνια» έχουν ματς λιγότερο αυτή τη στιγμή, όπως επίσης και η Νόριτς (30β.).

Κώστας Ζάλιαρης