Το έφερε τούμπα και μένει ζωντανή για πρόκριση η Τότεναμ

«Πάγωσε», αντέδρασε, δημιούργησε, αστόχησε, αλλά δεν απογοητεύτηκε! Η Τότεναμ άξιζε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι κόντρα στην PSV και στο τέλος το πήρε, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δις στα τελευταία 12’ και να ολοκληρώνει την ανατροπή και το τελικό 2-1. Ματς-τελικός με την Ίντερ στην επόμενη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με την πρόκριση στην φάση των «16» να παραμένει πάντα ένας πολύ δύσκολος στόχος για φέτος.



Το έφερε τούμπα και μένει ζωντανή για πρόκριση η Τότεναμ

Ο για ακόμη μία φορά κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου που χρησιμοποιεί ξανά φέτος ως έδρα η Τότεναμ δεν εμπόδισε τους Ολλανδούς στο να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν προβάδισμα με τον Λουκ ντε Γιονγκ στο δεύτερο λεπτό, φάση που για πάρα πολλή ώρα στο ματς παρέμενε και η μοναδική τους. Της πήρε λίγο αλλά όχι πάρα πολύ της γηπεδούχου για να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, που είχε τον Λούκας Μόουρα σε τρομερή διάθεση και πρόθυμο να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να της δώσει λύσεις.

Οι φιλοξενούμενοι «κάθισαν» στο τέρμα που πέτυχαν και δεν δοκίμασαν να ξαναβγούν μπροστά, κάτι που επέτρεψε στους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να πιέσουν όλο και περισσότερο για την ισοφάριση. Για κακή τους τύχη είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν φανταστικό Γιαρούν Ζουτ κάτω από τα δοκάρια της PSV, με τον Ολλανδό κίπερ να στέκεται βράχος και να αποκρούει κάθε τελική εντός στόχου. Αποκορύφωμα στο πρώτο ημίχρονο η διπλή χαμένη ευκαιρία με τον Ντέλε να σουτάρει πάνω του στο τέλος της, και αυτή λίγο αργότερα όταν ο Άγγος ξανά βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο αλλά δεν έβαλε πολύ δύναμη στο τελείωμά του.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Spurs να συνεχίζουν να σφυροκοπούν αλλά να μην βρίσκουν δίοδο για την αντίπαλη εστία. Έριξε ακόμη και τον Φερνάντο Γιορέντε στην προσπάθειά του να πάρει έστω τον βαθμό ο Ποτσετίνο, με τον Ισπανό να του ανταποδίδει άμεσα την εμπιστοσύνη, ετοιμάζοντας στον Χάρι Κέιν το 1-1. Το έκανε στο 78’ ο Άγγλος διεθνής, που πλέον έκανε και τους υπόλοιπους να πιστεύουν πως οι κόποι τους δεν θα πάνε χαμένοι. Ο... χαμός έγινε στο 88’, όταν ο Κέιν βρέθηκε και πάλι στο σωστό σημείο για να στείλει την μπάλα στο βάθος του τέρματος με σκαστή κεφαλιά από σέντρα του Ντέιβις, με την μπάλα να αλλάζει εμφανώς πορεία σε σώμα αμυνόμενου.

Δίκαιο τρίποντο για την Τότεναμ των 29 τελικών, που είναι στους τρεις βαθμούς πίσω από την Ίντερ την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Μπαρτσελόνα 10β.

2. Ίντερ 7β.

3. Τότεναμ 3β.

4. PSV 1β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκατσανίγα, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Οριέ (75' Τρίπιερ), Ντέιβις, Έρικσεν, Γουίνκς, Ντέλε, Σον (75' Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (62' Λαμέλα), Κέιν

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Φίργκεβερ, Σβαμπ, Ντούμφρις, Ανχελίνο, Χέντριξ, Ροζάριο, Περέιρο (73' Μάλεν), Λοσάνο, Μπέργκβιν (86' Γκουτιέρες), Ντε Γιονγκ (81' Σένσμπουρι)

Γιώργος Σιάφας