Έχασε και έβαλε... φωτιά στον όμιλο η Λίβερπουλ!

Με σκορ 2-0 ηττήθηκε η Λίβερπουλ στο Βελιγράδι από τον εντυπωσιακό Ερυθρό Αστέρα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Μίλαν Πάνκοφ τα δύο γκολ των Σέρβων στο 22ο και 29ο λεπτό της συνάντησης.



Έχασε και έβαλε... φωτιά στον όμιλο η Λίβερπουλ!

Ο τρίτος όμιλος έχει πάρει πλέον... φωτιά και άπαντες βρίσκονται εν αναμονή του αποτελέσματος στο Νάπολι-Παρί Σεν Ζερμέν για να προκύψει «καθαρή» βαθμολογική εικόνα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η Λίβερπουλ βρίσκεται στους 6 βαθμούς και ο Ερυθρός Αστέρας ισοβαθμεί με την Παρί στους 4. Στους 5 η Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι.

Οι Σέρβοι πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη μετά από πέντε «γκρίζες» ευρωπαϊκές βραδιές (σ.σ. Ισοπαλίες 3- Ήττες 2) ενώ το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνεχίζει με μόλις μια ήττα στις τελευταίες 15 εντός έδρας «μάχες» του.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 15ο λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε ο Σάβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άλισον. Ο Στάριτζ πέταξε στα... σκουπίδια την ευκαιρία που προέκυψε από την επέλαση του Μανέ και την... στραβοκλωτσία του Ρόμπερτον (17’) και στο 22ο λεπτό ήρθε ο Μίλαν Πάνκοφ να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν (1-0). Πριν τα συμπλήρωση του ημιώρου ο ίδιος παίκτης  έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή, ξεπέρασε το εμπόδιο του Βαϊνάλντουμ και «έγραψε» το 2-0 με ένα ευθύβολο σουτ στην δεξιά γωνία της εστίας των «κόκκινων»...

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι στο χέρι του Μίλνερ αλλά στο 50’ ο Μανέ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με κοντινή προβολή που σταμάτησε σε πόδια αμυνομένων. Έξι λεπτά αργότερα η σέντρα του Ρόμπερτσον κόντραρε στο κεφάλι του Μπεν και κατέληξε στο δοκάρι του Μπόργιαν, ο οποίος βρέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας όταν ο Σαλάχ σούταρε προς την εστία στο 71ο λεπτό.

Στην επόμενη φάση ο Αιγύπτιος προσπάθησε και πάλι αλλά η μπάλα σταμάτησε ξανά στο... αλουμίνιο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν έως το τέλος να πετύχουν το τέρμα που θα τους επανέφερε στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία των Σέρβων. Εξαίρεση το σουτ του Σαλάχ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων που εξουδετερώθηκε εκ νέου από τον Μπόργιαν.

Οι συνθέσεις

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Σάβιτς, Ντέγκενεκ, Στόικοβιτς (59’ Γκόμπελιτς), Ρόντιτς, Γιόβανσιστς, Κρίστισιτς (Γιόβισιτς), Μπεν, Μαρίν (64’ Κάουσιτς), Σέρνιτς, Πάνκοφ

Λίβερπουλ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (46’ Γκόμεζ), Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (79’ Οριζί), Σαλάχ, Μανέ, Στάριτζ (46’ Φιρμίνο)

Σκόρερς

Πάνκοφ 22’, 29’

Διαιτητής

Ματέου Λαόθ (Ισπ)

Ιωάννης Τζιουμακλής