Στο πρόσωπο του Ρούνεϊ, τιμάται το εθνόσημο

Για έναν ποδοσφαιριστή που ουδέποτε αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «τριών λιονταριών» και που στα επίπεδα των συμμετοχών του δεν έφτασαν κορυφαίοι παίκτες όπως ο Όουεν και Λίνεκερ, η απόφαση της FA να τον τιμήσει κρίνεται απόλυτα σωστά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Στο πρόσωπο του Ρούνεϊ, τιμάται το εθνόσημο

Δύο χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο άλλοτε αρχηγός της Αγγλίας θα φορέσει για 120η και τελευταία φορά τα εθνικά χρώματα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα «τρία λιοντάρια» στη φιλική αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στο «Γουέμπλεϊ».

Το γεγονός πως αποφασίστηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας να παραχωρηθούν όλα τα έσοδα της αναμέτρησης στον φιλανθρωπικό οργανισμό του αστέρα της DC United, είναι ακόμα μια απόδειξη της πρόθεσης της FA ν' ανταποδώσει στον Ρούνεϊ όσα έχει προσφέρει εκείνος, όντας και ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Και μπορεί να μην κατάφερε ποτέ στα χρόνια της παρουσίας του στην εθνική ομάδα να φτάσει μια ανάσα από έναν πολύ μεγάλο τελικό και να καταγράψει μια μεγάλη επιτυχία όπως η νέα γενιά των συμπατριωτών του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ωστόσο, ουδείς μπορεί ν' αμφισβητήσει την αφοσίωσή του και το γεγονός πως σε μόνιμη βάση ήταν διαθέσιμος για να βοηθήσει τα «τρία λιοντάρια».

Με την απόφαση να παίξει στο ματς της 15ης Νοέμβρη, του δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να τον χειροκροτήσει ο κόσμος όπως του αξίζει. Κόντρα στις όποιες γκρίνιες έχουν ακουστεί και γραφτεί διότι δεν συνέβη το ίδιο με άλλους διεθνείς όταν εκείνοι αποσύρθηκαν από την εθνική ομάδα, η περίπτωση του Ρούνεϊ καθιστά σωστή την κίνηση της Ομοσπονδίας...