Μίλνερ και Λακαζέτ το πήγαν στην ισοπαλία...

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η «μάχη» της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Τζέιμς Μίλνερ (61’) και Αλεξάντρ Λακαζέτ (82’) τα γκολ της συνάντησης του «Έμιρεϊτς».



Μίλνερ και Λακαζέτ το πήγαν στην ισοπαλία...

Τα 50 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε ο Τζέιμς Μίλνερ, έχοντας πετύχει τα 14 από αυτά με τους Μέρσεϊσαίντερς, οι οποίοι βρίσκονται πλέον μόνοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς μετρώντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι (26 β). Οι «πολίτες» υποδέχονται αύριο τη Σαουθάμπτον. Στην τέταρτη θέση με 23 βαθμούς η Άρσεναλ.

Χωρίς νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια με τους «reds» για το αγγλικό πρωτάθλημα οι «κανονιέρηδες» (σ.σ. 4 ισοπαλίες- 3 ήττες), απέναντι στους οποίους ο Γιούργκεν Κλοπ συνεχίζει να αγνοεί την ήττα φτάνοντας τα 6 παιχνίδια.

Το ματς

Ο ρυθμός του αγώνα υπήρξε φρενήρης στο πρώτο ημίωρο της συνάντησης, με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν στον αγωνιστικό χώρο τις επιθετικές τους αρετές. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 4ο λεπτό, με τον Άλισον να προλαβαίνει τον Λακαζέτ εντός μικρής περιοχής, πριν ο Γάλλος χριστεί σκόρερ έπειτα από σέντρα του Κολάσινατς. Σημαντική υπήρξε και η παρέμβαση του Γκόμεζ στο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (14’) ενώ στο 16ο λεπτό η λάθος έξοδος του Άλισον παραλίγο να επιτρέψει στον Μχιταριάν να ανοίξει με κεφαλιά το σκορ!

Στο 18ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Φιρμίνο! Στο συνέχεια της φάσης ο Μανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά υποδείχτηκε από τον Μάρινερ σε θέση οφσάιντ ενώ στο 23ο λεπτό ο Φαν Ντάικ κατέβασε την μπάλα με το στήθος εντός περιοχής έπειτα από γλυκιά μεταβίβαση του Σαλάχ. Το τελείωμα του Ολλανδού κατέληξε στο σώμα του Λένο, ο οποίος πρόλαβε με έξοδο τα χειρότερα για τους «κανονιέρηδες». Μαγικό τακουνάκι του Οζίλ έβγαλε στο 39’ σε θέση βολής τον Λακαζέτ. Το σουτ του Γάλλου πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι των «reds». Η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο τελευταίο λεπτό, με τον Φαν Ντάικ να προλαβαίνει την λάθος έξοδο του Λένο αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλότερες ταχύτητες και η πρώτη αξιοσημείωτη φάση κατέληξε στα δίχτυα της Άρσεναλ! Ο Μανέ σέντραρε, ο Λένο έδιωξε με γροθιές αλλά ο Μίλνερ που παραμόνευε έξω από την περιοχή έγραψε με ξερό σουτ το 1-0 για το συγκρότημα του Κλοπ. Στο 64ο λεπτό ο Τορέιρα σούταρε πάνω στον Άλισον ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Φαν Ντάικ είχε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει. Η κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Λένο.

Στο 82’ έμελλε να έρθει η ισοφάριση της Άρσεναλ. Ο νεοεισελθών Ιγουόμπι βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Λακαζέτ εντός της μεγάλης περιοχής. Η έξοδος του Άλισον έδειχνε να «σβήνει» τη φάση αλλά ψύχραιμος ο Γάλλος γύρισε, είδε εστία και σημείωσε με δεξί σουτ το 1-1.

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς (81’ Γουέλμπεκ), Τορέιρα, Τζάκα, Μχιταριάν (68’ Ιγουόμπι), Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ (73’ Ράμσεϊ), Λακαζέτ

Λίβερπουλ: 'Αλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80’ Σακίρι)

Σκόρερ

Μίλνερ 61’, Λακαζέτ 82’

Διαιτητής

Άντρε Μάρινερ

Ιωάννης Τζιουμακλής