Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-0 (Ημίχρονο)

Χωρίς σκορ (0-0) αλλά με πλειάδα μεγάλων φάσεων μπροστά από τις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του «Έμιρεϊτς» ανάμεσα στις Άρσεναλ και Λίβερπουλ για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-0 (Ημίχρονο)

Ο ρυθμός του αγώνα υπήρξε φρενήρης στο πρώτο ημίωρο της συνάντησης, με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνουν στον αγωνιστικό χώρο τις επιθετικές τους αρετές. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 4ο λεπτό, με τον Άλισον να προλαβαίνει τον Λακαζέτ εντός μικρής περιοχής, πριν ο Γάλλος χριστεί σκόρερ έπειτα από σέντρα του Κολάσινατς. Σημαντική υπήρξε και η παρέμβαση του Γκόμεζ στο σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (14’) ενώ στο 16ο λεπτό η λάθος έξοδος του Άλισον παραλίγο να επιτρέψει στον Μχιταριάν να ανοίξει με κεφαλιά του σκορ!

Στο 18ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε δοκάρι με τον Φιρμίνο! Στο συνέχεια της φάσης ο Μανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ ενώ στο 23ο λεπτό ο Φαν Ντάικ κατέβασε την μπάλα με το στήθος εντός περιοχής έπειτα από γλυκιά μεταβίβαση του Σαλάχ. Το τελείωμα του Ολλανδού κατέληξε στο σώμα του Λένο, ο οποίος πρόλαβε με έξοδο τα χειρότερα για τους «κανονιέρηδες». Μαγικό τακουνάκι του Οζίλ έβγαλε στο 39’ σε θέση βολής τον Λακαζέτ. Το σουτ του Γάλλου πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι των «reds». Η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο τελευταίο λεπτό, με τον Φαν Ντάικ να προλαβαίνει την λάθος έξοδο του Λένο αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Οι συνθέσεις

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Τορέιρα, Τζάκα, Μχιταριάν, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

Λίβερπουλ: 'Αλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Ιωάννης Τζιουμακλής