Το... clutchαρε στο 90+2’ ο Ράσφορντ!

Ένα απίστευτο τρίποντο στην έδρα της Μπόρνμουθ πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επέστρεψε από το εις βάρος της 1-0 στο πρώτο ημίχρονο και μετά από ένα τρελό ματς έφυγε νικήτρια χάρη σε τέρμα του ανατριχιαστικά ψύχραιμου Μάρκους Ράσφορντ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Σαν... πληρωμένος δολοφόνος ο νεαρός, ζύγισε και έκανε το 2-1, για να πνιγεί στις αγκαλιές του κόσμου και των συμπαικτών του!



Το... clutchαρε στο 90+2’ ο Ράσφορντ!

Στο θερμό και πάντα γεμάτο «Ντιν Κορτ» τα «κεράσια» έκαναν ένα πολύ ενθουσιώδες ξεκίνημα στο ματς και έδιναν σε όλους την εντύπωση πως δεν θα αργήσουν να νικήσουν τον Νταβίδ Ντε Χέα. Πιο πολύ απ’ όλους φαινόταν να το είχε καταλάβει ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να κινδυνεύει και παρά τις οδηγίες του να αδυνατεί να περιορίσει τους γηπεδούχους στις επιθέσεις που δημιουργούσαν από τα άκρα.

«Φυσικά, φυσικά», έλεγε και ξανά έλεγε ο Μουρίνιο, με τον Κάλουμ Γουίλσον να έχει κάνει το 1-0 στο 11ο λεπτό όπως ακριβώς φαινόταν πως αυτό θα προέλθει. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς και μετά το προβάδισμά τους, με τους «κόκκινους διαβόλους» από την πλευρά τους να μην καταφέρνουν να βρουν τον Αλέξις Σάντσες στον μοναχικό πόστο του μοναδικού φορ/κρυφού κυνηγού Μόλις στα μισά του πρώτου μέρους ήρθε η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της Γιουνάιτεντ, αλλά της ήταν αρκετή για να ζεστάνει την μηχανή της και να μπει και ρεαλιστικά ξανά στην διεκδίκηση βαθμού ή βαθμών.

Ο Αλέξις γύρισε πιο πίσω, κέρδισε μπάλα, την έσπασε στον Άσλεϊ Γιανγκ και έκανε διαγώνιο τρέξιμο για να την ξανά πάρει, για να βρει ξανά με την σειρά του τον Αντονί Μαρσιάλ που δεν λάθεψε από πλεονεκτικό σημείο. Σκορ ημιχρόνου το 1-1, με τον Ντε Χέα να τα κάνει όλα σωστά κάτω από την εστία του και να αποτρέπει τους μεγαλύτερους κινδύνους.

Ακόμη πιο ορεξάτες στο δεύτερο ημίχρονο Μπόρνμουθ και Γιουνάιτεντ, με τον ρυθμό να χαρακτηρίζεται φρενήρης από ένα σημείο και μετά, με τις διακοπές να είναι ελάχιστες και την μπάλα να πάει πάνω-κάτω. Χάθηκαν τα άχαστα για το σύνολο του Μουρίνιο, με τον Γιανγκ να έχει εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και τους Ράσφορντ-Πογκμπά να βλέπουν αμφότεροι αμυνόμενους των «κερασιών» να απομακρύνουν προ της γραμμής τα διαδοχικά σουτ τους. Ήταν ο τελευταίος από τους παίκτες της Μπόρνμουθ αυτός που απείλησε επόμενος, μιας και βρέθηκε στην περιοχή του Ντε Χέα και παραλίγο να τον νικήσει με πανέμορφο τακουνάκι. Ξανά έτοιμος ο Ισπανός.

Όλα αυτά για να φτάσουμε στο 90ο λεπτό, με όλες τις αλλαγές να έχουν γίνει, για να κάνει ο Πογκμπά το ανέβασμα από τα αριστερά και να στείλει συστημένη μπαλιά στον Ράσφορντ στο ύψος της μικρής περιοχής. Κίνηση ποδοσφαιριστή που έχει φάει την ζωή με τα κουτάλια, έχει βάλει κάμποσα τσουβάλια γκολ και είναι έτοιμος να αποσυρθεί αυτή του πιτσιρικά, που κατέβασε ιδανικά με το στήθος και ελευθερώθηκε αριστερά -έχοντας πρώτα περιμένει να πέσουν όλοι πάνω του- για να τελειώσει ιδανικά και να κάνει το τελικό 2-1.

Παίζει με την Γιουβέντους για το Champions League στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η Γιουνάιτεντ, που με το τρίποντο έφτασε την σημερινή της αντίπαλο σε βαθμούς (20) αλλά δεν την ξεπέρασε στην έκτη θέση (7η).

Οι συνθέσεις:

Μπόρνμουθ: Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Σ. Κουκ, Ακέ, Σμιθ, Λ. Κουκ (68’ Γκόσλινγκ), Λέρμα, Στάνισλας (90’ Σέρμαν), Φρέιζερ (74’ Άιμπ), Μπρουκς, Γουίλσον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ (56’ Άντερ Ερέρα), Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (56’ Ράσφορντ), Μαρσιάλ, Αλέξις (78’ Λίνγκαρντ)

Γιώργος Σιάφας