Big Ben: Προφανές φαβορί η Πόρτσμουθ, γκολ και θέμα σε Ντέρμπι και Λίνκολν

Συμπληρώθηκε αισίως το 1/3 των Πρωταθλημάτων της στήλης μας. Πολύ νωρίς ακόμα για να μπορούμε να μιλάμε για φαβορί, αλλά πλέον υπάρχει μια καλή εικόνα για τις δυνατότητες των περισσότερων ομάδων. Ωστόσο, η δυσκολία αυτών των Πρωταθλημάτων παραμένει υψηλή αφού οι ομάδες αναμένεται να συνεχίσουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα.  



Big Ben: Προφανές φαβορί η Πόρτσμουθ, γκολ και θέμα σε Ντέρμπι και Λίνκολν

Στο «Πράιντ Παρκ» του Ντέρμπι, η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Μπέρμιγχαμ. Η γηπεδούχος αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα στην έδρα της Τσέλσι, για το Λιγκ Καπ, και έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορεί να ηττήθηκε με 3-2, ωστόσο κέρδισε τις εντυπώσεις με την πολύ καλή παρουσία της. Γενικότερα, το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση, παραμένοντας αήττητη για 5 ματς (2Ν-3Ι). Εντός έδρας είναι πολύ ισχυρή, καθώς σε 7 αγώνες έχει 4νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (2η αγωνιστική από τη δυνατή Λιντς). Στα 7 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει έχει ισάριθμα αμφίσκορα. Η Μπέρμιγχαμ τρέχει ένα αήττητο σερί 11 αγώνων, με τα 4 τελευταία να είναι νικηφόρα (συνολικά 5 νίκες-6 ισοπαλίες). Σκαρφάλωσε έτσι αρκετά στη βαθμολογία και απέχει μόλις 2 βαθμούς από την 6η θέση που οδηγεί στα πλει-οφ. Στην τελευταία επτάδα αγώνων έχει 6 γκολ/γκολ. Στα της παράδοσης, από το 2006 οι φιλοξενούμενοι έχουν αντιμετωπίσει 11 φορές τα «κριάρια» στο «Πράιντ Παρκ» και έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στα 10 από αυτά. Και οι δύο ομάδες δείχνουν πως είναι σε άνοδο. Η Ντέρμπι σίγουρα κουβαλάει επιπλέον κούραση από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Τσέλσι και η Μπέρμιγχαμ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Το γκολ/γκολ προσφέρεται στον ΟΠΑΠ στο 1,70.

Στο «Σίνσιλ Μπανκ» του Λίνκολν, η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Φόρεστ Γκριν. Η γηπεδούχος παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά είναι ξεκάθαρο πως έχει χάσει τη «φόρα» που είχε από την αρχή της σεζόν. Δεν έχει κερδίσει στα 3 τελευταία (2Ι-Η), αλλά το κυριότερο είναι πως έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της «καλύτερης ομάδας» που είχε. Εντός έδρας έχει δώσει 8 ματς και δεν δέχτηκε γκολ μόνο από την αδύναμη επιθετικά Κρου. Η Φόρεστ Γκριν είναι σε καλή κατάσταση αλλά αδυνατεί να πάρει νίκες. Έχει τις περισσότερες ισοπαλίες (9) στην κατηγορία και μόλις 1 ήττα. Άξιο αναφοράς και άκρως ενδεικτικό της εικόνας της, είναι πως έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει. Η σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να έχει ευκαιρίες για γκολ και από τις δύο ομάδες. Τα στατιστικά και η πρόσφατη εικόνα των δύο αντιπάλων οδηγούν σε ένα προφανές γκολ/γκολ που κοστολογείται στο ικανοποιητικότατο 1,80 από τον ΟΠΑΠ. Συνδυαζόμενο με το αρκετό πιθανό όβερ, η απόδοση ανεβαίνει στο 2,35.

Στο γήπεδο «Νόρθερν Κομέρσιαλς», η Μπράντφορντ αντιμετωπίζει την Πόρτσμουθ. Η γηπεδούχος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ουραγός της βαθμολογίας, έχει τη χειρότερη άμυνα με 30 γκολ παθητικό, έρχεται από 6 σερί ήττες με πιο πρόσφατη την «τεσσάρα» στη έδρα της Τζίλιγχαμ. Η Πόρτσμουθ παραμένει στην πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Εκτός έδρας είναι εντυπωσιακή, έχοντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι σημερινοί αντίπαλοι έχουν πολύ μεγάλη διαφορά ποιότητας. Η απόδοση νίκης της Πόρτσμουθ στον ΟΠΑΠ είναι στο 1,70 και μου προκάλεσε απορία. Αιτία είναι η αρνητική παράδοση των φιλοξενούμενων στο συγκεκριμένο γήπεδο με ρεκόρ 10Ν-3Ι-2Η. Σήμερα έχουν μεγάλη ευκαιρία να την βελτιώσουν.

Συνοπτικά

Ντέρμπι-Μπέρμιγχαμ γκολ/γκολ 1,70

Λίνκολν-Φόρεστ Γκριν γκολ/γκολ+όβερ 2,5 2,35

Μπράντφορντ-Πόρτσμουθ 2 1,70

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας