Επίδειξη δύναμης και επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι (Videos)

Επιστροφή στις νίκες έκανε η Τσέλσι, που κυριάρχησε της Μπέρνλι πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης για να κλείσει το σκορ στο 4-0. Τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, όσα και ο Ρομέλου Λουκάκου με τον οποίον τον συνέκριναν μετά το επίτευγμά του ο Άλβαρο Μοράτα, ακολούθησαν άλλοι τρεις διαφορετικοί σκορερς σε ένα χαλαρό απόγευμα για τους «μπλε».



Επίδειξη δύναμης και επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι (Videos)

Αναμενόμενο παιχνίδι στο «Turf Moor»,με την Μπέρνλι να οχυρώνεται στο δικό της μισό του γηπέδου και να προσπαθεί να βγει μπροστά με μεγάλες μπαλιές και όσο το δυνατόν λιγότερη κατοχής της μπάλας. Δεν είχε πρόβλημα να ανακόψει τις προσπάθειές της η Τσέλσι, η οποία άρχισε να βγαίνει μπροστά όταν ζέστανε μηχανές, με την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία να ανήκει στον Ρος Μπάρκλεϊ που απείλησε με σουτ.

Ξαφνικά ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Κέπα να βάζει πάρα πολύ ωραίο στοπ στην πρώτη περίπτωση και τον Σαμ Βόουκς να στέλνει την μπάλα εκτός από πλεονεκτικότατη θέση. Κάπου εκεί τελείωσε και ο αγώνας, με τον Μπάρκλεϊ να βγάζει μια τρομερή πάσα στον Μοράτα, που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και δεν αστόχησε. Ο Ισπανός φορ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα αλλά και το προβάδισμα της Τσέλσι, όμως ο Τζο Χαρτ έδειξε τρομερά ριφλέξ για να του στερήσει αυτήν την χαρά, πριν πάρουν σειρά οι δύο διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για πέναλτι, που πέρασαν χωρίς να... ιδρώσουν αυτιά.

Έπρεπε να γίνουν καλύτεροι οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι, που αφού θα έκανε τα τσιγάρα του, έδωσε πολύ σωστές οδηγίες για ένα βελτιωμένο δεύτερο μέρος. Πρωταγωνιστής ξανά ο Μοράτα, που και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά και ο Μπάρκλεϊ, που επιβεβαίωσε την πολύ καλή του ημέρα με ένα πανέμορφο γκολ για το 2-0 (57'). Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους σιγά-σιγά, με τον Γουίλιαν να κάνει το 3-0 στο 63' και τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ (πέρασε αλλαγή στο πρώτο μέρος αντί του τραυματία Πέδρο) το 4-0 στο 90' προς... σπάσιμο του Χαρτ, που είχε κάνει νέα τρομερή απόκρουση για να το κρατήσει ένα γκολ χαμηλότερα.

Δεύτερη έστω και προσωρινά με έναν βαθμό και ένα ματς περισσότερο από την Μάντσεστερ Σίτι η Τσέλσι, που έδειξε τις δυνάμεις της αν και δυσκολεύτηκε αρκετά ανά διαστήματα, στους οκτώ και τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η Μπέρνλι.

Γιώργος Σιάφας