Έβγαλε τα ερυθρόλευκα η Άρσεναλ και ο Μιλιβόγιεβιτς την πλήγωσε χωρίς... συναισθηματισμούς! (Videos)

Τι ήθελε και τα έβγαλε; Η Άρσεναλ έπαιξε για πρώτη φορά στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ χωρίς ερυθρόλευκα και μετά από επτά σερί νίκες υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 στο «Σέλχαστ Παρκ», με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, να είναι... απαλλαγμένος συναισθηματικά και να ευστοχεί σε 2/2 πέναλτι για την ομάδα του!



Έβγαλε τα ερυθρόλευκα η Άρσεναλ και ο Μιλιβόγιεβιτς την πλήγωσε χωρίς... συναισθηματισμούς! (Videos)

Η Άρσεναλ πήγε στην έδρα της Πάλας και τα βρήκε πολύ σκούρα στην προσπάθειά της να μην έχει βαθμολογική απώλεια ούτε στο ελάχιστο, με τους γηπεδούχους να κάνουν από νωρίς αισθητή την παρουσία τους. Ο πρώτος μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία των «κανονιέρηδων» ήταν διπλός, με τον Γουίλφριντ Ζαχά να βλέπει το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι και τον Άντρος Τάουνσεντ να παρακολουθεί το δικό του να περνάει ελάχιστα άουτ από πλεονεκτικότατη θέση.

Οι μονομαχίες συνέχισαν να είναι πολύ δυνατές, με την εξέδρα να διαμαρτύρεται σε αρκετές περιπτώσεις με μία από τις φορές να έρχεται στο 40’, όταν η Πάλας ζήτησε πέναλτι αλλά δεν το πήρε. Ο Σκορντάν Μουστάφι γλίτωσε την μία φορά, αλλά ήταν και πάλι απρόσεκτος, με μαρκάρισμά του στον Κουγιατέ εντός μεγάλης περιοχής να είναι εντελώς άτσαλο και να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Άτκινσον να δείξει την άσπρη βούλα. Εξαιρετική εκτέλεση από τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και 1-0 για τους «αετούς», σκορ που έμελλε να ανατραπεί άμεσα στο δεύτερο μέρος.

Την αρχή έκανε ο Τζάκα στο 52’, όταν έδωσε τροχιά στην μπάλα που θα την έστελνε στις.. αράχνες, με το φάουλ του από τα όρια της μεγάλης περιοχής να αποτελεί από τα καλύτερα απευθείας χτυπήματα που έχουμε δει φέτος και σίγουρα μέσα στην τελευταία 2ετια-3ετια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, και μετά από φάση διαρκείας, ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι για να περάσει την μπάλα από την γραμμή τόσο-όσο για να πετύχει το 2-1, σε μια φάση που οι παίκτες του Ρόι Χότζον ζήτησαν παράβαση για χέρι του Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Η ανατροπή σόκαρε αλλά δεν αποτελείωσε την Πάλας, που πήρε τον χρόνο της και με την θερμή στήριξη του κόσμου άρχισε σιγά-σιγά να ξανά βγαίνει μπροστά. Έδειχνε που θα πάει το πράγμα, με τους οιωνούς να αποδεικνύονται εύστοχοι όταν ο Άτκινσον καταλόγισε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Ζαχά σε επαφή του με τον Τζάκα. Ξανά Μιλιβόγιεβιτς, ξανά γκολ, με τον Μπερντ Λένο να διαλέγει την σωστή γωνία αλλά να μην μπορεί να αποκρούσει και την δεύτερη εκτέλεση του σπεσιαλίστα του είδους. Έχασε ένα με την Έβερτον, τα έβαλε μαζεμένα σήμερα...

Τίποτα στα τελευταία λεπτά, με το σερί της Άρσεναλ να σταματάει στις επτά νίκες. Στην τέταρτη θέση με παιχνίδι περισσότερο από την Τότεναμ που έχει έναν βαθμό. Στους οκτώ η Πάλας, τρεις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Γιώργος Σιάφας