«Παλικάρι» η Γουέστ Χαμ, έχασε τα... απίστευτα και δεν μπόρεσε να το γυρίσει η Λέστερ!

Μόνο μέχρι του δρόμου τα μισά έφτασε η Λέστερ, που ναι μεν έπαιζε με παίκτη παραπάνω για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει στόχο. Το έπραξαν λίγο πριν το τέλος οι γηπεδούχοι και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες ακόμη και μετά το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.



«Παλικάρι» η Γουέστ Χαμ, έχασε τα... απίστευτα και δεν μπόρεσε να το γυρίσει η Λέστερ!

Δύσκολο πρωί ξημερώνει για τον Κλοντ Πιελ, με την Λέστερ να μην μπορεί να ρεφάρει την βαριά ήττα της από την Άρσεναλ την περασμένη αγωνιστική, με τον Γάλλο να δοκιμάζει πολλά πράγματα στο δεύτερο μέρος αλλά να παρακολουθεί την ομάδα του να χάνει την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, για να βρει την ισοφάριση μόνον ένα λεπτό πριν το τέλος.

Στο ματς, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Κελέτσι Ιενάτσο, ωστόσο ο Νιγηριανός «σφυρίχτηκε» σωστά σε θέση οφσάιντ. Στα επόμενα λεπτά Γουέστ Χαμ από εκεί που είχε ρόλο συμπρωταγωνιστή άρχισε να βρίσκει πατήματα και σιγά-σιγά ήταν εκείνη η ομάδα που έμοιαζε πιο απειλητική. Η υπεροχή της επιβεβαιώθηκε με το γκολ του Φαμπιάν Μπαλμπουένα (30'), ο οποίος πάτησε περιοχή και μετά από μία ανεπιτυχή προσπάθεια, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, την έσπρωξε ξανά προς την εστία, και την έστειλε αυτή τη φορά στο βάθος των διχτύων. Κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων, που έχασαν την κεφαλιά πάσα προς τον σκόρερ, την πρώτη του κεφαλιά στο δοκάρι και την επαναφορά. Με τρία μοιραία σφάλματα, ήταν δύσκολο να μην το φάνε οι «αλεπούδες»...

Οκτώ λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στον αγώνα, με τον Μαρκ Νομπλ να κάνει κάκιστο μαρκάρισμα με υψωμένες τάπες και να βλέπει δικαίως τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αποβολή οδήγησε τον Πιελ στο να ανακατέψει πιο άμεσα την τράπουλα, με τις αλλαγές του στο ημίχρονο να μετατρέπουν την ομάδα του σε αφεντικό στο γρασίδι. Αλλαγή από τα αποδυτήρια ο Τζέιμι Βάρντι, που δεν είχε ξεκινήσει ενδεκάδα στον απόηχο των φημών που τον θέλουν σε μεγάλη κόντρα με τον προπονητή του.

Αμέσως πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι, που τα έκαναν όλα καλά αλλά υστερούσαν στην τελική επιλογή, με τις ενέργειές του να μην έχουν αίσια κατάληξη. Κακές σέντρες, κακές κάθετες και κακές αποφάσεις για σουτ από μακρινή απόσταση ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στο παιχνίδι τους, με την καλύτερη ευκαιρία να έρχεται από το κεφάλι του Χάρι Μαγκουάιρ, που σε ανέβασμά του σε κόρνερ είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο. Πάντως, δικαιούνταν ένα πέναλτι, με σουτ προς την εστία να σταματάει στο αρκετά απλωμένο για να σφυριχτεί παράβαση χέρι του Πάμπλο Σαμπαλέτα.

Τα έπαιξε όλα για όλα ο Πιελ που περίμενε καρτερικά την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε παρά στο 89ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον Βιλφρέντ Ντιντί, που σούταρε για να δει την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει μέσα. Το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην Λέστερ, με τον Σίντζι Οκαζάκι να χάνει τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πετύχει την ανατροπή. Στο μεσοδιάστημα, η Γουέστ Χαμ είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και δεύτερη φορά, όμως ο Άντζελο Ογκμπόνα δεν βρήκε στόχο.

Χαμός στα τελευταία λεπτά, καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού του Νταν Άμαρτεϊ, που πέρασε εκτός με φορείο και φιάλη οξυγόνου. Γεμάτο σασπένς το φινάλε, έλειψε ένα γκολ που θα απογείωνε την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν αμφότερες οι ομάδες.

Οι συνθέσεις του ματς:

Λέστερ: Σμάιχελ, Άμαρτεϊ, Σογιουντσού (80’ Οκαζάκι), Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Γκεζάλ (46’ Βάρντι), Ντιντί, Ιμπόρα, Ολμπράιτον, Μάντισον, Ιενάτσο (62’ Γκρέι)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Μπαλμπουένα, Ντιοπ, Μαζουάκου, Ράις, Σνόντγκρας, Νομπλ, Ντιανγκανά (75’ Κρέσγουελ), Άντερσον (81’ Ογκμπόνα), Τσιτσαρίτο (61’ Αντόνιο)

Γιώργος Σιάφας