Προελαύνει και... τους αφήνει να φαγωθούν (vids)

Η Τσέλσι έκανε το 3x3 στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, παρέμεινε αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στη σεζόν και πέρασε ένα πολύ χαλαρό βράδυ επικρατώντας 3-1 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με χατ-τρικ του Λόφτους - Τσικ! Η νίκη της Βίντι στην έδρα του ΠΑΟΚ (2-0) προκάλεσε τριπλή ισοβαθμία κάτω από τους «μπλε» στο 12ο γκρουπ. Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Χάντσον - Οντόι.  



Προελαύνει και... τους αφήνει να φαγωθούν (vids)

Πόση κριτική και ανάλυση να δεχθεί ένα παιχνίδι που έχει τελειώσει από το πρώτο 10λεπτο; Η Τσέλσι δεν συνάντησε καμία δυσκολία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην αναμέτρηση με τη ΜΠΑΤΕ, σκόραρε δις μέχρι και το 8' με τον Λόφτους Τσικ και όλα έγιναν εύκολα και ξεκούραστα για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Με μόλις δύο ποδοσφαιριστές (Γουίλιαν και Κόβασιτς) εξαιρουμένου του Κέπα, από αυτούς που είχαν ξεκινήσει στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι Λονδρέζοι έφτασαν ανέλπιστα εύκολα στη νίκη. Από γύρισμα του Τζαπακόστα στο 2' ο Λόφτους Τσικ σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι για το 1-0, ενώ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του στο 8' από εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν, προλαβαίνοντας και τον Ζιρού για να βάλει το δεξί πόδι και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Λευκορώσοι ήταν πραγματικά εξαφανισμένοι και ανήμποροι να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο και ανταγωνιστικό στο Λονδίνο, με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν, να φτιάχνουν όσες ευκαιρίες θέλουν, να παίρνουν ρίσκα, να παίζουν με τεράστια ελευθερία και να φτάνουν και στο 3-0 στο 54ο λεπτό με το χατ-τρικ του Λόφτους Τσικ! Από προσπάθεια του Πέδρο που έπεσε πάνω σε αντίπαλο στα όρια της περιοχής, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς δεν το σκέφτηκε καθόλου βλέποντας τη μπάλα να του έρχεται στρωμένη και με καλοζυγισμένο δεξί σουτ έκανε ακόμα πιο τέλεια τη βραδιά του. Στη γενικότερη χαλαρότητα των «μπλε», η ΜΠΑΤΕ βρήκε δίχτυα με τον Ρίος στο 80' σε στημένη φάση όπου η αγγλική άμυνα... κοιμήθηκε παντελώς και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Μαουρίτσιο Σάρι. Το 3-1 ήταν το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-0 από τη Βίντι στο γήπεδο της Τούμπας κι έτσι υπάρχει τριπλή ισοβαθμία κάτω από τους πρωτοπόρους «μπλε»!

Η βαθμολογία του 12ου ομίλου μετά από τρεις αγωνιστικές:

1.Τσέλσι 9

2.ΠΑΟΚ 3

3.Βίντι 3

4.ΜΠΑΤΕ 3

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Κόβασιτς (77' Καντέ), Φάμπρεγας, Λόφτους – Τσικ, Πέδρο (60' Χάντσον – Οντόι), Ζιρού, Γουίλιαν (57' Μόουσες)

ΜΠΑΤΕ: Σερμπίτσκι, Ρίος, Φιλίποβιτς, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Ντ. Μπάγκα (76' Γιαμπλόνσκι), Ντράγκουν, Χλεμπ (59' Ίβανιτς), Σκάβις, Σίγκνεβιτς (71' Τόμινεν), Στάσεβιτς

Κώστας Ζάλιαρης