Στα 72 εκατ. τα έσοδα της Λίβερπουλ από το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο δρόμος προς τον τελικό του Κιέβου, στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ, πέρα από ονειρικός, ήταν και... χροσοφόρος για τη Λίβερπουλ, η οποία εισέπραξε 72 εκατ.λίρες για την πορεία της στη διοργάνωση! Το ποσό αυτό είναι το διπλάσιο από αυτό που έλαβε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε πόσα έβαλαν στα ταμεία τους από τον κορυφαίο θεσμό οι αγγλικοί σύλλογοι.  



Στα 72 εκατ. τα έσοδα της Λίβερπουλ από το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι «κόκκινοι» του Κλοπ έφτασαν μέχρι και τον μεγάλο τελικό, όπου όμως ηττήθηκαν 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έφτασε στο 13ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και απήλαυσε όλη την πορεία μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα να εισπράξει και 72 εκατ.λίρες από την UEFA!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εισέπραξε κάτι... λιγότερο από τα μισά συγκριτικά με τη μεγάλη της αντίπαλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού το δικό της ποσό έφτασε στα 35,3 εκατ.λίρες.

Οι Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και τη φάση των «16» αντίστοιχα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, με τους «πολίτες» να λαμβάνουν 56,5 εκατομμύρια και τα «σπιρούνια» 54,2 εκατομμύρια.

Κάτι παραπάνω έβαλε στα ταμεία της η Τσέλσι, αν και αποκλείστηκε στους «16» από τη Μπαρτσελόνα, με τους «μπλε» να εισπράττουν 57,7 εκατ.λίρες.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η Άρσεναλ, έχοντας καταφέρει να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά, εισέπραξε 32,7 εκατ.λίρες, όπως ορίστηκε και το ποσό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Κώστας Ζάλιαρης