Πρώτη νίκη επί πορτογαλικού εδάφους με Γουέλμπεκ η Άρσεναλ

Με το γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ στο 77ο λεπτό επικράτησε η Άρσεναλ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με σκορ 1-0 στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.



Πρώτη νίκη επί πορτογαλικού εδάφους με Γουέλμπεκ η Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» φεύγουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους με νικηφόρo αποτέλεσμα από πορτογαλική έδρα, αφού στις προηγούμενες έξι προσπάθειές τους είχαν καταγράψει 3 ήττες και 3 ισοπαλίες! Ενδέκατη σερί νίκη για την ομάδα του Έμερι σε όλες τις διοργανώσεις, η οποία βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου με το απόλυτο των εννέα βαθμών!

Το ματς

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από ένα εικοσάλεπτο για να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο αλλά... ξεθάρρεψαν από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 25ο λεπτό με τον Μχιταριάν να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ που δυσκόλεψε τον Ριμπέιρο ενώ οι απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 31ο λεπτό με δυνατό σουτ του Νάνι που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Λένο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμη πιο ζωηρά, με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να απειλεί δις (48’, 50’) την εστία των γηπεδούχων! Και στις δύο περιπτώσεις ο Ριμπέιρο βρέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας, με την δεύτερη επέμβαση να χαρακτηρίζεται… υψηλής δυσκολίας μιας και το πλασέ-τσίμπημά του καταγράφηκε από ιδιαιτέρως πλεονεκτική θέση...

Στο 53ο λεπτό ο Γουέλμπεκ εκτέλεσε από το ύψος της μικρής περιοχής με ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις, αφού προηγουμένως ο Γκεντουζί πραγματοποίησε μια εξαιρετική ενέργεια. Το τελείωμα του Άγγλου σταμάτησε ωστόσο στα πόδια του Πίντο. Και ενώ στο 71΄ο νεοεισελθών Τορέιρα απείλησε ανεπιτυχώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήρθε ο 77ο λεπτό, όπου το τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ προκάλεσε το λάθος του Κόατες. Ο Γουέλμπεκ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και έγραψε με ψύχραιμο σουτ του 1-0, «υπογράφοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Ριμπέιρο, Κόατες, Πίντο, Ριστόφσκι (46’ Γκασπάρ), Ακούνα, Πέτροβιτς, Μπατάια, Γκουντέλι (81’ Γκαμπράλ), Φερνάντες, Νάνι, Μοντέρο

Άρσεναλ: Λένο, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ, Λιχτστάινερ, Τσάκα, Γκεντουζί, Ελνένι (58’ Τορέιρα), Ράμσεϊ, Μχιταριάν, Γουέλμπεκ (81’ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ (86’ Ιγουόμπι)

Σκόρερ

77’ Γουέλμπεκ

 

 

Διαιτητής

Νταμίρ Σκόμινα (Σλο)

Στο άλλο ματς του πέμπτου ομίλου

Καραμπάγκ-Βόρσκλα Πολτάβα 0-1

Η βαθμολογία

Άρσεναλ

9

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

6

Βόρσκλα Πολτάβα

3

Καραμπάγκ

0

 

Ιωάννης Τζιουμακλής