Τέσσερα η Λίβερπουλ, πενήντα ο Σαλάχ!

Με σκορ 4-0 επικράτησε η Λίβερπουλ του Ερυθρού Αστέρα στο «Άνφιλντ» για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League. Ρομπέρτο Φιρμίνο (20’), Μοχάμεντ Σαλάχ (45’, 51’ πεν.) και Μανέ οι σκόρερς, με τον Αιγύπτιο να φτάνει τα 50 γκολ σε 65 ματς με τη φανέλα των «κόκκινων».  Στα... σκουπίδια πέταξε ο Μανέ (76’) το ένα από τα δύο ανύπαρκτα πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός διαιτητής, Ντάνιελ Ζίμπερτ.



Τέσσερα η Λίβερπουλ, πενήντα ο Σαλάχ!

Ο Σαλάχ έγινε ο γρηγορότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τα 50 γκολ ενώ η Λίβερπουλ παρέμεινε αήττητη για 17ο σερί εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ. εξαιρουμένων των προκριματικών). Οι Μέρσεϊσαϊντερς βρίσκονται πλέον στη πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με 6 βαθμούς, αφού Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες στο Παρίσι με σκορ 2-2.

Το ματς

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και απειλήθηκαν μόνο στο 17ο λεπτό, όταν ο Μπάμπιτς αστόχησε με κοντινή προβολή και έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Άλισον έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή των «κόκκινων» καταγράφηκε στο 11ο λεπτό αλλά ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εξαιρετική ασίστ του Σακίρι, με την προσπάθειά του να σταματά πάνω στον Μπόργιαν. Στο 20’ όμως και πάλι ο Σακίρι «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα βρίσκοντας με κάθετη μπαλιά τον Ρόμπερτσον. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων μεταβίβασε αμέσως στον Φιρμίνο, ο οποίος περίμενε στο ύψος του πέναλτι γράφοντας το 1-0 με σουτ που κόντραρε σε πόδια αμυνομένων.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των Μέρσεϊσαϊντερς έχει εμπλακεί μαζί με το σημερινό σε 19 γκολ της Λίβερπουλ στο Champions League (σ.σ. 12 γκολ – 7 ασίστ) από την έναρξη της περυσινής σεζόν, επίδοση που δεν έχει να επιδείξει κανείς άλλος ποδοσφαιριστής στην κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 45ο λεπτό έμελλε να έρθει και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων! Ο Βαϊνάλντουμ πάσαρε στον Σακίρι, αυτός «έστρωσε» στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος έστειλε με δεξί σουτ την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα ενώ στο 51ο λεπτό «έγραψε» από την άσπρη βούλα και το 3-0. Ο Ζίμπερτ καταλόγισε στη συγκεκριμένη φάση πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στόικοβιτς στον Μανέ, βλέποντας παράβαση στο απλωμένο χέρι του αρχηγού των φιλοξενούμενων.

Στο 76ο δόθηκε δεύτερο πέναλτι-εφεύρεση για χέρι του Ναμπουανέ, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Μανέ. Ο Μπόργιαν κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του Σενεγαλέζου, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 80ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Στάριτζ.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (82’ Μορένο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σακίρι (68’ Λαλάνα), Σαλάχ (73’ Στάριτζ), Μανέ, Φιρμίνο

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Στόικοβιτς, Ντεζενέκ, Μπάμπιτς, Γκόμπελιτς, Γιόβιτσιτς (75’ Κάουσιτς) , Κρστίτσιτς, Σρνίνιτς, Εμπετσίλιο (65’ Γιόβανσιτς), Μπεν (81’ Σίμιτς), Μποακί

Οι σκόρερς

Φιρμίνο 20’, Σαλάχ 45’, Σαλάχ  51’ (pen.), Μανέ 80’

Διαιτητής

Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερ)

Στο άλλο ματς του τρίτου ομίλου

Παρί Σεν Ζερμέν-Νάπολι  2-2

Η βαθμολογία

Λίβερπουλ

6

Νάπολι

5

Παρί Σεν Ζερμέν

4

Ερυθρός Αστέρας

1

 

Ιωάννης Τζιουμακλής