Τελειώνουν γρήγορα τα όνειρα της Τότεναμ...

Με μακρινό όνειρο αρχίζει να μοιάζει για την Τότεναμ η πρόκριση στους «16» του Champions League, με τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να είναι μπροστά στο σκορ αλλά να μένουν με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ουγκό Γιορίς και στο τέλος να δέχονται την ισοφάριση για το τελικό 2-2.



Τελειώνουν γρήγορα τα όνειρα της Τότεναμ...

Οι Λονδρέζοι έχουν έναν βαθμό, όπως και οι αποψινοί τους αντίπαλοι, με τις Μπαρτσελόνα και Ίντερ να έχουν από έξι και να κοντράρονται σε λίγο μεταξύ τους.

Δύσκολα τα πρώτα λεπτά του αγώνα για την Τότεναμ, με την PSV να αξιοποιεί την ώθηση που της έδινε η εξέδρα και να απειλεί από τα πρώτα λεπτά. Οι Ολλανδοί ήταν αρκετά άνετοι απέναντι στην αντίπαλό τους και σιγά – σιγά γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί, για να δεχθούν με την σειρά τους τους πρώτους τους κινδύνους γύρω στο 20λεπτο.

Μετά την διπλή χαμένη ευκαιρία των Spurs η κατά τι υπεροχή των γηπεδούχων επιβεβαιώθηκε και με το πρώτο τους γκολ, με τον Ίρβινγκ Λοσάνο να εκμεταλλεύεται αδράνεια του Τόμπι Αλντερβάιρελντ και να χρίζεται σκόρερ μετά από κόντρα που ξεγέλασε τον Ουγκό Γιορίς. Η απάντηση στο γκολ του 29’ ήταν σχεδόν άμεση, ωστόσο το γκολ του Ντάβιντσον Σάντσες ακυρώθηκε για ανύπαρκτο οφσάιντ και έτσι η ισοφάριση έπρεπε να περιμένει.

Αυτή ήρθε στο 39ο λεπτό, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να βρίσκει τον Κίραν Τρίπιερ και τον Άγγλο διεθνή τον Λούκα Μόουρα, που με σουτ με παρόμοια κατάληξη με αυτό του Λοσάνο έκανε το 1-1. Στο τέλος του ημιχρόνου η PSV απείλησε και πάλι με τον Γκαστόν Περέιρο, που δεν βρήκε στόχο για πολύ λίγο. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική, με τους Λονδρέζους να δείχνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν οριστικά την κατάσταση, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει το βάθος της αντίπαλης εστίας στο 54’, με τον Έρικσεν να τον τροφοδοτεί αφού είχε πρώτα ανοίξει ωραία το παιχνίδι σε συνεργασία με τον Σον Χέουνγκ-Μιν.

Αυτό που πλήρωσε στο τέλος η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήταν πως δεν τελείωσε το ματς στις ευκαιρίες που ακολούθησαν, με την τιμωρία να έρχεται στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Γιορίς αποβλήθηκε σωστά από τον διαιτητή και άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες. Ο Φορμ έκανε το καθήκον του αμέσως, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-2 στο 87’, όταν η άμυνά του δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά και ο Λουκ Ντε Γιονγκ έκανε την εξέδρα να εκραγεί.

Γιώργος Σιάφας