Άλλο επίπεδο αυτή η Γιουβέντους... (vid)

Αδύνατο ήταν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ν' απαντήσει στα όσα είχε ετοιμάσει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για το παιχνίδι της Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ». Με γκολ του Ντιμπάλα οι Ιταλοί έφυγαν από την Αγγλία με τη νίκη (1-0), με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να βρίσκεται τουλάχιστον δυο κλάσεις κάτω από τους «μπιανκονέρι»... Νικηφόρα και η δεύτερη (μετά τη Ρεάλ το 2013) επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ως αντίπαλος στο γήπεδο που λατρεύτηκε.   



Άλλο επίπεδο αυτή η Γιουβέντους... (vid)

Η Γιουβέντους ήξερε ακριβώς τι ήθελε να πάρει από το ματς του «Ολντ Τράφορντ» και ήξερε πολύ περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο θα έπαιρνε το αποτέλεσμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γι' ακόμα μια φορά στο πρώτο μέρος άργησε πάρα πολύ να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης, αντάλλαξε πάσες λίγο μετά το ημίωρο – έχοντας ήδη δεχθεί και το γκολ – με τους «μπιανκονέρι» να προηγούνται άνετα αλλά και να διατηρούν το σκορ με ευκολία, αφού ο Σέζνι πέρα από μια αδιάφορη κεφαλιά του Πογκμπά δεν χρειάστηκε να επέμβει. Στο 17' από σέντρα του Κριστιάνο στο πρώτο δοκάρι και κόντρα σε διεκδίκηση των Σμόλινγκ και Κουαδράδο, ο Ντιμπάλα ανάμεσα σε Μάτιτς και Άσλεϊ Γιάνγκ ανενόχλητος άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τον καθόριζε η Γιουβέντους. Με αριστουργηματική αμυντική λειτουργία αλλά και πολύ σωστή τοποθέτηση σε όλα τα σημεία του γηπέδου από τους παίκτες του Αλέγκρι, η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να φτιάξει καλή ευκαιρία για γκολ, συνδυάζοντας και τις δικές τις λανθασμένες επιλογές. Στο 51' ο Ντε Χέα απέκρουσε τρομερά ένα απίστευτο σουτ του Κριστιάνο που θα κατέληγε στο «παραθυράκι» του, με τους «κόκκινους διαβόλους» να βγάζουν περισσότερη όρεξη στο γήπεδο, αλλά να μην αρκεί για να καλύψουν τη διαφορά επιπέδου που γινόταν αντιληπτή στον αγωνιστικό χώρο. Επιλογές δεν υπήρχαν, χώροι δεν υπήρχαν μπροστά από τα καρέ του Σέζνι, ωστόσο, ο Πογκμπά στο 75' δοκίμασε το πόδι του από απόσταση και η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, στον Πολωνό γκολκίπερ και κατέληξε κόρνερ για τη Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Μουρίνιο προσπάθησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ψάξει κάτι καλό στο ματς μέχρι το φινάλε, αλλά πραγματικά ήταν αδύνατο για εκείνη, παρά το εύθραυστο σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βαλένθια έμεινε στο 1-1 στην Ελβετία απέναντι στη Γιούνγκ Μπόις!

 

 

Η βαθμολογία του 8ου γκρουπ έπειτα από τρεις αγωνιστικές:

1.Γιουβέντους 9

2.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4

3.Βαλένθια 2

4.Γιούνγκ Μπόις 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Πογκμπά, Μάτιτς, Ράσφορντ, Μάτα, Μαρσιάλ, Λουκάκου

Γιουβέντους: Σέζνι, Κανσέλο (87' Ντάγκλας Κόστα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο (81' Μπαρτσάλι), Μπεντακούρ, Πιάνιτς, Ματουϊντί, Ντιμπάλα (78' Μπερναντέσκι), Κριστιάνο Ρονάλντο

Κώστας Ζάλιαρης