Εζίλ... Λέστερ, 3-1!

Τρίποντο με την υπογραφή του Μεσούτ Εζίλ ήταν αυτό για την Άρσεναλ κόντρα στην Λέστερ στο «Emirates», με τον Γερμανό playmaker να κάνει... σκουπίδι την άμυνα των φιλοξενούμενων και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο τελικό 3-1. Έκανε τα πάντα το δεκάρι των «κανονιέρηδων», που σκόραρε πριν το ημίχρονο για την ισοφάριση στο πρώτο γκολ που είχε δεχθεί η ομάδα του και έφτιαξε τα άλλα δύο.



Εζίλ... Λέστερ, 3-1!

Η τσαμπουκαλεμένη Λέστερ έδινε από νωρίς την εντύπωση πως ήταν ικανή να κάνει την έκπληξη, με την ψηλή γραμμή άμυνα της Άρσεναλ να πιάνεται αρκετές φορές στον ύπνο και να χάνει αρκετές από τις μονομαχίες στην κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων. Το να σκοράρουν ένα γκολ οι «αλεπούδες» δεν θα έκανε ιδιαίτερη έκπληξη σε κανέναν, και αυτό ήταν κάτι που το καταλάβαινες από την στάση των οπαδών που μόνο θερμό κλίμα δεν δημιουργούσαν.

Στα μισά του πρώτου μέρους η Λέστερ ζήτησε πέναλτι στο απλωμένο χέρι του πολύ κακού γενικά αντικαταστάτη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Ρομπ Χόλντινγκ, αλλά ο διαιτητής δεν το καταλόγισε παρά το γεγονός πως ήταν στην ευθεία τη φάσης και σίγουρα είδε την αντικανονική επαφή του Άγγλου στόπερ. Το... έγκλημα τιμωρήθηκε λίγο αργότερα, στο 31ο λεπτό, όταν ο Μπεν Τσίλγουελ έκανε ακόμη ένα ανέβασμα από την αριστερή πλευρά και πέτυχε το... μισό γκολ για το 1-0, με τον Έκτορ Μπεγιερίν να βάζει κόντρα και να αλλάζει κατά πολύ την πορεία της μπάλας για να πιστωθεί το αυτογκόλ. Ομοίως με τον Χόλντινγκ, σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε στο πρώτο μέρος και ο Ισπανός μπακ, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και καλύτερος, καλύπτοντας σωστά και τους χώρους στην άμυνά του.

Το αυτογκόλ ξύπνησε τους παίκτες του Ουνάι Έμερι, που με πρωτοστάτη τον Εζίλ άρχισαν να βγαίνουν ολοένα και καλύτερα στα 3/3 του γηπέδου. Ο Γερμανός μοίραζε παιχνίδι δεξιά κι αριστερά, για να πάρει πάνω του την κατάσταση στο 45’, όταν δεν άφησε την μπάλα να πάει στα άκρα, την έφερε προς το κέντρο, την έσπασε όταν εκείνος έκρινε σωστό πως είναι η στιγμή να το κάνει και ανταμείφτηκε με την μπάλα να του επιστρέφεται από τον Μπεγιερίν για το 1-1.

Πλέον η εξέδρα το πίστευε πολύ περισσότερο και οι «κανονιέρηδες» δεν άφησαν το μομέντουμ να τους φύγει, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, με την Λέστερ μάλιστα να απειλεί με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ο Έμερι έφερε από τον πάγκο τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και εκεί τελείωσαν όλα, με τον Γκαμπονέζο να αλλάζει τις ισορροπίες και με την φρεσκάδα του να προσθέτει ακόμη έναν πονοκέφαλο στους παίκτες του Πιελ, που με έναν επιθετικό περισσότερο για να αντιμετωπίσουν δεν μπορούσαν να αποτρέψουν με τίποτα τα περισσότερα τρεξίματα χωρίς την μπάλα προς την περιοχή τους.

Φανταστική κάθετη από τον Εζίλ μπροστά από... όλη την Λέστερ, παράλληλη μπαλιά από τον Μπεγιερίν και 2-1 από τον «Όμπα» προ κενής εστίας στο 63’. Και ξανά φανταστική ενέργεια από τον Εζίλ τρία λεπτά αργότερα (66’), με τον Γερμανό να κάνει τακουνάκι στον άξονα ανοίγοντας όλη την δεξιά πτέρυγα, να κάνει το διαγώνιο σπριντ, να αφήνει την μπάλα να περάσει από κάτω του, να την παίρνει δεξιά και βαθιά μέσα στην περιοχή της Λέστερ και να την σκάβει στον Ομπαμεγιάνγκ για το 3-1. Μαγεία... Ποίημα... Ζωγραφιά!

Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν λίγο-πολύ διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Άρσεναλ να έχει την ευκαιρία να πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Ωστόσο ο Λακαζέτ έχασε δύο πολύ καλές στιγμές και έτσι το σκορ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα... Εννιά σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και επτά στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές για το σύνολο του Έμερι, που πέρασε ξανά στην τέταρτη θέση αφήνοντας λίγο πίσω του την Τότεναμ.

Γιώργος Σιάφας