Μια ενδεκάδα μύθος χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ!

Η ζωή κάποιες φορές είναι άδικη και συχνά πολλοί δεν παίρνουν αυτό που αξίζουν! Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Δεν νικάει πάντα ο καλύτερος, ούτε τα χρήματα σου εξασφαλίζουν τρόπαια. Υπάρχουν λοιπόν έντεκα παραδείγματα που η μοίρα δεν τους έδωσε αυτό που δικαιωματικά αξίζουν. Το τρόπαιο του Tσάμπιονς Λιγκ. Παρακάτω μια ενδεκάδα- μύθος που δεν έχει καταφέρει να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης.  



Μια ενδεκάδα μύθος χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ!

GK: Τζίζι Μπουφόν

Έφτασε πολύ κοντά πέρσι με τη Γιουβέντους αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στον τελικό κι έτσι ο εκ των κορυφαίων γκολκίπερ στην ιστορία του ποδοσφάιρου παραμένει χωρίς ευρωπαϊκή κούπα.

RB: Λιλιάν Τουράμ

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία ο οποίος έχει κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο, ευρωπαϊκό με τη Γαλλία αλλά όχι όμως Τσάμπιονς Λιγκ.

CB: Λοράν Μπλαν

Ακόμα ένας Γάλλος που ήταν άτυχος. Έχει παίξει για μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουνάιτεντ, η Ίντερ αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτός όπως o Τουράμ έχει σηκώσει Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό με την Εθνική Γαλλίας.

CB: Φάμπιο Καναβάρο

Όσο μπόι του έλειπε τόσο σκύλος ήταν στην άμυνα. Οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2016 αλλά απέτυχε να κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ τόσο με τη Ρεάλ όσο και με την Γιουβέντους. Πήρε όμως μια χρυσή μπάλα!

LB: Τζιανλούκα Ζαμπρότα

Εντυπωσιακός στόπερ με ταλέντο και εξαιρετικές επεμβάσεις. Έπαιξε σε Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους με καμία όμως δεν κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ παρόλο που έφτασε μιαν ανάσα το 2003 με τη Γιουβέντους αλλά ηττήθηκε στον τελικό. Πήρε όμως Παγκόσμιο κύπελλο με την Ιταλία το 2006.

DM: Λόταρ Ματέους

Δυνατές επεμβάσεις, διορατικότητα, τρομερή πάσα και εξαιρετικά γκολ. Ο Ματέους έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο και το Ευρωπαϊκό με τη Γερμανία αλλά όχι όμως το Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασε δύο φορές στον τελικό με την Μπάγερν αλλά ηττήθηκε.

CM: Μίκαελ Μπάλακ

Ίσως ο πιο άτυχος παίκτης της λίστας. Δύο φορές φιναλίστ. Μία με τη Λεβερκούζεν το 2002 και μία με την Τσέλσι το 2008. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως απέτυχε στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2002 και του ευρωπαϊκού με τη Γερμανία το 2008. Τουλάχιστον ένα Τσάμπιονς Λιγκ το άξιζε!

CM: Πατρίκ Βιειρά

Ένας από τους καλύτερους box to box μέσους στην ιστορία του ποδοσφάιρου. Δεν κατάφερε ούτε αυτός να κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε με τη Γιουβέντους, ούτε με την Ιντερ ούτε με την Άρσεναλ. Τουλάχιστον πήρε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό με τη Γαλλία.

RW: Πάβελ Νέντβεντ

Ο καλύτερος Τσέχος επιθετικός στην μεσοεπιθετικός στην ιστορία του ποδοσφάιρου. Ο Νέντβεντ έφτασε στην πηγή με τη Γιουβέντους το 2003 αλλά δεν ήπιε νερό καθώς ηττήθηκε από τη Μίλαν στον τελικό.

LW: Ρονάλντο

Εδώ οι συστάσεις είναι περιττές. Φυσικά δεν μιλάμε για τον Κριστιάνο αλλά για τον αληθινό ένα και μοναδικό Ρονάλντο. Το “φαινόμενο” τα πήρε όλα σε εθνικό επίπεδο, όχι όμως και σε συλλογικό αφού από τη συλλογή του λείπει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ST: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν είναι ένας και μοναδικός και δεν χρειάζεται το Τσάμπιονς αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται αυτόν! Οπότε δεν τον νοιάζει!