Πρεμιέρα με νίκη για Σμιθ-Τέρι στην Άστον Βίλα

Με το δεξί ξεκίνησε η εποχή του Ντιν Σμιθ με τον Τζον Τέρι στο πλευρό του στην Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να επικρατούν 1-0 της Σουόνσι εντός έδρας, παίρνοντας μόλις το δεύτερο τρίποντό τους σε βάθος 11 αγώνων.



Πρεμιέρα με νίκη για Σμιθ-Τέρι στην Άστον Βίλα

Με τον πρώην κεντρικό αμυντικό στο πλευρό του κατά την πρώτη του απόπειρα ως προπονητής, ο πρώην τεχνικός της Μπρέντφορντ έγινε ο πρώτος προπονητής ανάμεσα στους επτά τελευταίους που κερδίζει σε πρεμιέρα του στον πάγκο της Βίλα. Μπορεί να κρατήσει θετικά από το ισχνό 1-0, αλλά φάνηκε για ακόμη μία φορά πως πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην φιλοσοφία της ομάδας για να ανέβει επίπεδο.

Με περίπου 8.000 οπαδούς να είναι μαζί της, η Λιντς όχι μόνο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπλάκμπερν αλλά ηττήθηκε κιόλας, αδυνατώντας να βρει δύο σερί γκολ για να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0. Έμεινε στο 1-1, για να έρθει και η δεύτερη παραβίαση της εστίας της που την κράτησε για δεύτερη αγωνιστική μακριά από τη νίκη (1Ι-1Η). Από την πλευρά τους τα «ρόδα» έκαναν τις πρώτες back2back νίκες για φέτος και ανέβηκαν στην έκτη θέση του πίνακα.

Σε άλλα ενδιαφέροντα αποτελέσματα, η Γουίγκαν κέρδισε την Γουέστ Μπρομ για να παραμείνει μια ανάσα από τις θέσεις των πλέι οφ, ενώ η Ρέντινγκ άφησε πίσω της με σκορ 3-1 την Μίλγουολ και πήρε ανάσα στις τελευταίες θέσεις του πίνακα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπλάκμπερν – Λιντς 2-1

Άστον Βίλα – Σουόνσι 1-0

Μπρέντφορντ – Μπρίστολ Σίτι 0-1

Χαλ – Πρέστον 1-1

Ίπσουιτς – ΚΠΡ 0-2

Νότιγχαμ Φόρεστ – Νόριτς 1-2

Ρέντινγκ – Μίλγουολ 3-1

Ρόδεραμ – Μπόλτον 1-1

Στόουκ – Μπέρμιγχαμ 0-1

Γουίγκαν – Γουεστ Μπρομ 1-0

Γιώργος Σιάφας