Μόνο... μανούρα στα τελευταία λεπτά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πρωταγωνιστής ο Μουρίνιο! (Videos)

Πανικός επικράτησε στα τελευταία λεπτά του αγώνα Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με την ισοφάριση του Ρος Μπάρκλεϊ σε 2-2 στις καθυστερήσεις να πυροδοτεί ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους. Εξοργίστηκε και σηκώθηκε από την θέση του ο Ζοσέ Μουρίνιο, που όρμηξε σε άνθρωπο του staff των «μπλε» ο οποίος ήταν άκρως προκλητικός απέναντί του. Χειροκρότησε την εξέδρα των φιλοξενούμενων ο Πορτογάλος και έφυγε για τα αποδυτήρια με τρία δάχτυλα σηκωμένα λέγοντας με χαρακτηριστικές κινήσεις τα πρωταθλήματα που κατέκτησε εκεί.



Μόνο... μανούρα στα τελευταία λεπτά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πρωταγωνιστής ο Μουρίνιο! (Videos)

Ντέρμπι από τα παλιά στο Λονδίνο, με τον Μπάρκλεϊ να κάνει το 2-2 στο πέμπτο λεπτό του εξτρά χρόνου και να ανάβει το σπίρτο για τον πανικό εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών.

Κατά την ισοφάριση του Άγγλου διεθνή, μέλος του επιτελείου της Τσέλσι έφυγε από την άκρη του τούνελ, πέρασε μπροστά από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ και κάτι χτύπησε προκλητικά μπροστά στα πόδια του Μουρίνιο. Στην επιστροφή του από τους πανηγυρισμούς πέρασε και πάλι μπροστά από τον πάγκο, με τον Μουρίνιο να γίνεται έξαλλος ξαφνικά συνειδητοποιώντας πως ήταν ο ίδιος άνθρωπος με το συμβάν που είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα πριν.

Ο Πορτογάλος σηκώθηκε από την θέση του και χρειάστηκε να τον κρατήσουν 2-3 άτομα της ασφάλειας για να μην τον πιάσει στα χέρια του, με τους παίκτες και τους δύο πάγκους να μαζεύονται σιγά-σιγά γύρω από την φασαρία. Πήγαν να πλακωθούν και μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι ψύχραιμοι των δύο ομάδων μπήκαν στην μέση και όλα σταμάτησαν πριν ουσιαστικά αρχίσουν.

Στο τέλος, τέλος το οποίο ήρθε με καθυστέρηση στην καθυστέρηση, ο Μουρίνιο που είχε ηρεμίσει αμέσως αφότου είχε περιοριστεί από τους σεκιούριτι, πήγε και έδωσε το χέρι του στον Σάρι, ζητώντας του συγγνώμη επειδή έχασε την υπομονή του, αλλά εξηγώντας του τι τον εξόργισε. Στην συνέχεια πήγε προς την εξέδρα των φιλοξενούμενων και την χειροκρότησε, για να γυρίσει στην κύρια εξέδρα και πριν πάει στα αποδυτήρια να σηκώσει τρία δάχτυλα στον αέρα λέγοντας και ξανά λέγοντας «tres». Με χαρακτηριστικές κινήσεις του χεριού του από τον αέρα στο στήθος του, εννοούσε προφανώς τα τρία πρωταθλήματα Αγγλίας που έχει πάρει με την Τσέλσι.

 

 

 

 

 

Γιώργος Σιάφας