Μαγικό ημίχρονο, μαγική βραδιά για την Αγγλία! (vids)

Απίστευτα πράγματα έκανε η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», σκοράροντας τρεις φορές από το πρώτο ημίχρονο για να επικρατήσει της Ισπανίας 3-2 για το Nations League! Πρώτη νίκη επί των «φούριας ρόχας» εκτός έδρας από τον Φλεβάρη του 1987, πρώτη ήττα για τους Ίβηρες μπροστά στο κοινό τους σε επίσημο ματς από τον Ιούνιο του 2003 (5.609 μέρες!), γκολ με την εθνική ομάδα μετά από τρία χρόνια για τον Στέρλινγκ, δυο ασίστ ο Κέιν, ντεμπούτο ο Τσάλομπα.   



Μαγικό ημίχρονο, μαγική βραδιά για την Αγγλία! (vids)

Από νωρίς στη Σεβίλλη η δυνατή βροχή δεν προϊδέαζε για κάτι τόσο εντυπωσιακό στον αγωνιστικό χώρο του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Με δεδομένο και το αμέσως προηγούμενο ματς των δύο ομάδων στο «Γουέμπλεϊ», δύσκολα μπορούσε να εμφανιστεί αισιόδοξος κάποιος εκ των Άγγλων οπαδών. Με 34% κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, όλα έμοιαζαν δύσκολα. Και κάπου εκεί, μια... εκθαμβωτική ποδοσφαιρική λάμψη φωτίζει τον ουρανό της Σεβίλλης και κάνει τα «τρία λιοντάρια» να λάμπουν! Ακόμα κι αν και οι τρεις πρώτες τελικές προσπάθειες κατέληξαν αμέσως στα δίχτυα, ο τρόπος με τον οποίο η μπάλα έφτασε στα καρέ και εν συνεχεία στα δίχτυα του Ντε Χέα ήταν υποδειγματικός! Στο 16' ο Στέρλινγκ με άπιαστο σουτ εντός περιοχής από ασίστ του Ράσφορντ έκανε το 1-0, σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο έπειτα από τρία χρόνια! Στο 29' ο Ράσφορντ πήρε... εκδίκηση για τις χαμένες ευκαιρίες στη Ριέκα πλασάροντας σωστά από τρομερή ενέργεια και πάσα του Κέιν για το 2-0, ενώ, ξανά ο Στέρλινγκ από δεύτερη ασίστ του Κέιν σε συγχυσμένη ισπανική άμυνα, έκανε το 3-0 στο 38ο λεπτό!

Η Ισπανία είχε τεράστιο πρόβλημα και φαινόταν πραγματικά ως ομάδα που είχε αρχίσει ν' αποδέχεται την ήττα της από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Με το τρανζίσιον να μη λειτουργεί καθόλου σωστά, ειδικά σε στιγμές που χανόταν η μπάλα και έπρεπε οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε να γυρίσουν στην άμυνα, η Αγγλία μπορούσε να υπερασπιστεί όπως ακριβώς ήθελε το παιχνίδι, έχοντας και το μεγάλο σκορ υπέρ της ώστε να μην φοβάται. Παρέμεινε, μεν, σε εγρήγορση, αλλά με την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Το ματς έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι Άγγλοι οπαδοί ειρωνεύονταν τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές όταν εκείνοι άλλαζαν πάσες ψάχνοντας διαδρόμους, με την εξέδρα των φιλοξενούμενων να φωνάζει «Όλε» σε κάθε μεταβίβαση της μπάλας!

Στο 50ο λεπτό, πάντως, ο Ασένσιο είχε τεράστια ευκαιρία να μειώσει από γύρισμα του Μάρκος Αλόνσο, αλλά το σουτ κόντραρε στον Τζο Γκόμες κι έφυγε στην πλάγια εξωτερική πλευρά της εστίας του Πίκφορντ. Ο εκπληκτικός Πάκο Αλκάθερ, μια που πέρασε στο ματς στο 57' και μια που λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τρομερή κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω απ' τον Άγγλο γκολκίπερ και σκόραρε για το 3-1 των Ισπανών. Στα 10 γκολ σε 6 ματς με σύλλογο και εθνική ομάδα έφτασε ο δαιμόνιος φορ της Ντόρτμουντ! Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αρκεί μια στιγμή για ν' αλλάξει άρδην η ροή ενός ματς και οι γηπεδούχοι πλέον θα πίεζαν για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ. Στα αρνητικά για την Αγγλία το γεγονός πως από το 65' κι έπειτα άρχισε να φαίνεται κουρασμένη, με κατοχή της μπάλας στο 30% και τελευταία ευκαιρία... το τρίτο γκολ στο 38ο λεπτό! Ο Γουόκερ πέρασε στο ματς γυρίζοντας στην άμυνα, εκεί όπου πλέον υπήρχε πεντάδα, με τους Ντάιερ και Γουίνκς στα χαφ, πίσω από την επιθετική τριπλέτα. Τα τελευταία λεπτά ήταν ζόρικα για τα «τρία λιοντάρια», ήταν... σκάνδαλο τα εφτά λεπτά καθυστερήσεων από το τίποτα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε στο 3-2 στο 97' με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, αλλά αυτό ήταν όλο! Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια! 

 

 

 

 

 

Η βαθμολογία του 4ου γκρουπ μετά από τρία ματς:

1.Ισπανία 6

2.Αγγλία 4

3.Κροατία 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Ντε Χέα, Κάστρο, Νάτσο, Ράμος, Αλόνσο, Τιάγκο, Μπουσκέτς, Σαούλ (57' Αλκάθερ), Ιάσο Άσπας (57' Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (72' Μοράτα), Ασένσιο

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ (85' Αλεξάντερ Άρνολντ), Γκόμες, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Γουίνκς (90' Τσάλομπα), Ντάιερ, Μπάρκλεϊ (76' Γουόκερ), Στέρλινγκ, Κέιν, Ράσφορντ

Κώστας Ζάλιαρης