Χωρίς εντός έδρας ήττα εδώ και 15 χρόνια η Ισπανία!

Aρκετά δύσκολο θα είναι το έργο της εθνικής Αγγλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Ισπανίας για νίκη στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» απόψε (15/10, 21:45), αν αναλογιστούμε πως οι «φούριας ρόχας» αγνοούν την ήττα επί ισπανικού εδάφους σε επίσημες αναμετρήσεις εδώ και… 5.609 ημέρες!



Χωρίς εντός έδρας ήττα εδώ και 15 χρόνια η Ισπανία!

Μετά την εντός έδρας ήττα τον περασμένο Σεπτέμβρη, τα «τρία λιοντάρια» θα παλέψουν για τη νίκη, ώστε να ελπίζουν για την πρώτη θέση του 4ου γκρουπ της League A…

Κάτι τέτοιο ωστόσο μόνο εύκολο δεν πρόκειται να είναι, από την στιγμή που οι Ισπανοί «τρέχουν» ένα αήττητο σερί 38 αγώνων (34 νίκες, 4 ισοπαλίες) σε επίσημα παιχνίδια στην έδρα τους, σε προκριματικές φάσεις τόσο της FIFA όσο και της UEFA, από το 2003 μέχρι σήμερα!

Τελευταία τους αποτυχία μέσα στο «σπίτι» τους;

Η ήττα από την εθνική Ελλάδος τον Ιούνιο του 2003, στο στάδιο «Λα Ρομαρέδα» της Σαραγόσα, όταν το τέρμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου χάρισε στην «γαλανόλευκη» μια σπουδαία νίκη, στο δρόμο προς την τελική φάση του Euro 2004.

Όσο για αυτές που άντεξαν και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, πρόκειται για τις Βοσνία (2005), Σερβία (2005), Γαλλία (2012) και Φινλανδία (2013)...

Xρήστος Γραβιάς