Είναι… κλοπή!

Μην ξεχνιέστε. Ενάμισης μήνας έμεινε για να ανοίξει πάλι η μεταγραφική περίοδος και ήδη οι σύλλογοι έχουν αρχίσει τις πρώτες δειλές επαφές. Οι στόχοι πολλοί και για… πολλούς, όπως παλιότερα που είχαμε και «κλοπές» μεταξύ των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ! Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές! Spoiler: Η Τσέλσι είναι η… μετρ του είδους!  



Είναι… κλοπή!

-Γουίλιαν (Τότεναμ)

Ακόμη το φυσούν και δεν κρυώνει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! Το 2015 η Τότεναμ είχε δώσει τα χέρια με την Ανζί για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού και ο ίδιος μάλιστα είχε βρεθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει! Όμως ένα τηλεφώνημα της τελευταίας στιγμής του Ρομάν Αμπράμοβιτς στον καλό του φίλο και ιδιοκτήτη της Ανζί, Σουλεϊμάν Κερίμοφ, άλλαξε τα δεδομένα και ο Γουίλιαν μετακόμισε στην Τσέλσι, με την οποία αγωνίζεται έως σήμερα!

-Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η ιστορία και, κυρίως… φθηνότερη για τη Λίβερπουλ! Μην νομίζετε ότι το ενδιαφέρον των «κόκκινων» για τον Αιγύπτιο είναι φρέσκο! Βαστά από το 2013, την περίοδο που ως παίκτης της Βασιλείας ο Σαλάχ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Η Λίβερπουλ βρέθηκε σε επαφές με τους Ελβετούς, όμως δεν κατάφερε ποτέ να τα βρει στο οικονομικό, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Τσέλσι!

-Ρομπίνιο (Τσέλσι)

Να και μία φορά που την… πάτησαν οι «μπλε»! Το 2008, ο Αμπράμοβιτς κατέθεσε πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, εκείνη έγινε αποδεκτή και η «Βασίλισσα» έδωσε άδεια στον Βραζιλιάνο επιθετικό να πάει στο Λονδίνο για να κλείσει τη μεταγραφή. Ως εδώ όλα καλά… Ξαφνικά, όμως, η Μάντσεστερ Σίτι – που τότε δεν υπολογιζόταν ως υπερδύναμη- «έσκασε» 40εκατ. ευρώ στη Ρεάλ και έκλεψε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή!

-Πολ Γκασκόιν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο ορισμός της… κλοπής! Από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ στο Νησί! Το 1988 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δια μέσου του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, συναντήθηκε με τον σπουδαίο «Γκάζα» και, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, έδωσαν τα χέρια! Ο Φέργκιουσον λίγες μέρες μετά έφυγε για διακοπές στη Μάλτα, θεωρώντας ότι μόλις επέστρεφε θα είχε στη διάθεσή του τον Γκασκόιν! Αμ δε… Σε αυτό το διάστημα η Τότεναμ τον προσέγγισε, του έταξε τον ουρανό με τα άστρα και εν τέλει τον έπεισε να πάει στο Λονδίνο! Ανάμεσα στα «θέλω» του ποδοσφαιριστή που ικανοποίησε η διοίκηση των «σπιρουνιών» ήταν ένα νέο σπίτι για την οικογένειά του και ένα γκαράζ για τον πατέρα του!

-Τζον Όμπι Μίκελ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη αρπαγή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Το 2005 η Γιουνάιτεντ ήρθε σε συμφωνία με τη Λιν, τότε ομάδα του Νιγηριανού μέσου, τον πήρε στο «Ολντ Τράφορντ» και τον παρουσίασε με τη φανέλα της! Η Τσέλσι, όμως, είχε διαφορετική άποψη, αφού προσέγγισε τον παίκτη, τον έπεισε να… προδώσει τους «κόκκινους διαβόλους» και εκείνος με τον ισχυρισμό ότι οι μάνατζέρ του λειτούργησαν εν αγνοία του, έφυγε και υπέγραψε στους «μπλε»!