Βig Ben: Αξία στα γκολ και στη μάχη ουραγών της League One

Άσχημη κατάληξη είχαν οι επιλογές της προηγουμένης εβδομάδας παρά την εξαιρετική εξέλιξη που είχαν πάρει. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ψάχναμε μόλις ένα γκολ από την Πίτερμπρο, ένα γκολ γενικά στο Μίλγουολ-Άστον Βίλλα και να κρατήσει τη νίκη η Τσάρλτον που είχε ανοίξει το σκορ. Τελικά μόνο η Μίλγουολ ήταν....τίμια μαζί μας, αφού η Πίτερμπρο διασύρθηκε με το τελικό 4-0 εντός έδρας και η Τσάρλτον δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο και ηττήθηκε με 2-1. Όλα μέσα είναι στο ποδόσφαιρο και κατ'επέκταση στο στοίχημα. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα των League One και League Two.



Βig Ben: Αξία στα γκολ και στη μάχη ουραγών της League One

Το γήπεδο Σπότλαντ της Ρότσντειλ τείνει να γίνει από τα αγαπημένα της στήλης. Και πως αλλιώς, όταν η γηπεδούχος Ρότσντειλ συνεχίζει το άκρως επιθετικό στυλ παιχνιδιού που έχει. Πλέον, έχει 10 όβερ στα 12 παιχνίδια και συντελεστή τερμάτων 17-25. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε 6 ματς και το φλερτ με τις θέσεις της ζώνης υποβιβασμού καλά κρατεί. Η Ντόνκαστερ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες που έχει κάνει. Εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της σε 6 αγώνες με αποτέλεσμα να έχει 5 όβερ. Κόντρα στην Ρότσντειλ θα βρει αρκετές ευκαιρίες για γκολ και σίγουρα θέλει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο κυνήγι του ανόδου. Σημειώνω πως σε αυτό το ματς θα έχουμε και την άτυπη μάχη δύο εκ των πρώτων σκόρερ της κατηγορίας. Από την Μπάρνσλει ο Χέντερσον με 6 γκολ και από την Ντόνκαστερ ο Μαρκίς με 8 γκολ. Το όβερ 2,5 προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 1,83.

Μεταφερόμαστε στο Γκλάνφορντ Παρκ όπου η Σκάνθορπ φιλοξενεί την Πίτερμπρο. Η γηπεδούχος είναι σε καλή φόρμα έχοντας στα τελευταία 6 παιχνίδια μόλις μία ήττα, δύο ισοπαλίες και τρείς νίκες. Επιθετικά έχει βρει ρυθμό πετυχαίνοντας 14 γκολ στα ίδια έξι. Βέβαια, αμυντικά χρειάζεται ακόμα δουλειά αφού δέχεται εύκολα φάσεις και γκολ. Η Πίτερμπρο είναι σταθερά ομάδα του όσα πάνε και όσα έρθουν. Με αυτή τη νοοτροπία έφτασε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με την ίδια συνεχίζει και τώρα. Η φόρμα των τελευταίων 6 παιχνιδιών δείχνει πως δεν είναι στην καλύτερη φάση της καθώς έχει δύο νίκες , δύο ισοπαλίες και δύο ήττες με κύριο χαρακτηριστικό τις άθλιες αμυντικές επιδόσεις. Στα τελευταία 5 έχει δεχτεί δύο γκολ και στο τελευταίο τέσσερα. Οι εκτός έδρας επιδόσεις είναι σχεδόν άψογες αφού παραμένει αήττητη με 5 νίκες-1 ισοπαλία και συντελεστή τερμάτων 19-8. Η σημερινή αναμέτρηση φωνάζει για πολλά γκολ. Ακόμα και το όβερ 2,5 που πληρώνει στον ΟΠΑΠ 1,55 φαντάζει αξιόλογο ενώ το όβερ 3,5 στο 2,30 είναι δελεαστικό. 

Στο γήπεδο Κασάμ, η Όξφορντ υποδέχεται την Πλίμουθ. Μάχη ουραγών το παιχνίδι με τις  ομάδες να βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Η γηπεδούχος είναι σταθερή κακή στην άμυνα από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Προσπαθεί όλα τα παιχνίδια αλλά το άγχος για θετικά αποτελέσματα στο τέλος την λυγίζει. Μία νίκη ως τώρα, αυτή από τις 25/8 κόντρα στην Μπέρτον. Από εκεί και πέρα, έχει πάρει άλλους τρεις βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες, τις δύο μένοντας στο 0-0. Η Πλίμουθ είναι η αρνητική έκπληξη της σεζόν ως τώρα. Το ρόστερ της δεν είναι για να παλεύει για τη σωτηρία. Στα τελευταία 6 ματς αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής και ανάκαμψης αφού έχει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Μεσοβδόμαδα για το Λιγκ Τρόφι παρατάχθηκε με αναπληρωματικούς, δείχνοντας ξεκάθαρα πως την ενδιαφέρει μόνο το Πρωτάθλημα. Δύσκολο παιχνίδι αλλά οι αποδόσεις δίνουν φαβορί τη γηπεδούχο και αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Η διπλή ευκαιρία υπέρ της Πλίμουθ κοστολογείται στον ΟΠΑΠ στο 1,70 και έχει αξία.

 

Συνοπτικά:

Ρότσντειλ-Ντονκαστερ    όβερ2,5   1,83

Σκάνθορπ-Πίτερμπρο όβερ2,5/όβερ3,5   1,55/2,30

Όξφορντ-Πλίμουθ  Χ2 διπλή ευκαιρία 1,70

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

 

Νίκος Κεραμύδας