Πρώτος διεθνής του 21ου αιώνα ο Σάντσο!

Ο Τζέιντον Σάντσο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας κόντρα στην Κροατία στη Ριέκα, μπήκε με αλλαγή στο 78ο λεπτό και έγινε ο πρώτος διεθνής για τα «τρία λιοντάρια» που είναι γεννημένος από το 2000 και μετά! Είναι 10ος κατά σειρά νεότερος που κάνει την εμφάνισή του στο ανδρικό κλιμάκιο, πρώτος σε επίσημο ματς μετά τον Ντάνκαν Έντουαρντς από το 1955!  



Πρώτος διεθνής του 21ου αιώνα ο Σάντσο!

Ο νυν εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχοντας φύγει από την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2017 και έχοντας κάνει τεράστια άλματα προόδου στη Bundesliga, κέρδισε την κλήση του στην εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Παιρνόντας στο ματς με την Κροατία στη Ριέκα, στη θέση του Στέρλινγκ στο 78ο λεπτό, έγινε ο πρώτος Άγγλος διεθνής που είναι γεννημένος την τρέχουσα χιλιετία. Επίσης, σε ηλικία 18 ετών και 201 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος που παίζει σε επίσημο ματς για τα «τρία λιοντάρια», μετά τον Ντάνκαν Έντουαρντς από τον Απρίλη του 1955, όταν τότε ο εκ των αδικοχαμένων της φοβερής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου (1958) είχε παίξει σε ηλικία 18 ετών και 183 ημερών κόντρα στην Σκωτία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάντσο έγινε ο 10ος νεότερος Άγγλος διεθνής στην ιστορία, αντικαθιστώντας τον 5ο κατά σειρά, αφού ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε παίξει για πρώτη φορά στο ανδρικό τμήμα των «τριών λιονταριών» σε ηλικία 17 ετών και 342 ημερών, απέναντι στη Σουηδία, τον Νοέμβριο του 2012.

Κώστας Ζάλιαρης