Σαν σήμερα το πρώτο παιχνίδι της εποχής Βενγκέρ στην Άρσεναλ... (video)

Προπονητής της Άρσεναλ για κάτι περισσότερο από δύο δεκαετίες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε το ταξίδι έφτασε στο τέλος του αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ θα είναι για πολύ καιρό ακόμη ο πιο ξεχωριστός προπονητής στην ιστορία του λονδρέζικου συλλόγου!



Σαν σήμερα το πρώτο παιχνίδι της εποχής Βενγκέρ στην Άρσεναλ... (video)

Πρόκειται άλλωστε για έναν εκ των πλέον καινοτόμων τεχνικών που πέρασαν ποτέ από την Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας αμέτρητες διακρίσεις που δεν σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη λάμψη των τίτλων.

Με τους «κανονιέρηδες» συνέλεξε 17 τρόπαια, με το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2003-04 να κατέχει περίοπτη θέση στο παλμαρέ του, αφούοι 49 συνεχόμενες αήττητες «μάχες» αποτελούν ένα λαμπερό και ίσως αξεπέραστο επίτευγμα.

Και όλα αυτά ξεκίνησαν σαν σήμερα. Σε ένα ματς που αγωνιζόταν στην... αντίπερα όχθη ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, η Άρσεναλ δοκιμαζόταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της σεζόν 1996/97 στο «Ίγουντ Παρκ» κόντρα στη Μπλάκμπερν. Ο Αλσατός τεχνικός ξεκινούσε νικηφόρα (2-0) τη θητεία του αλλά κανείς δεν περίμενε πως αυτό θα ήταν το πρώτο από τα 1.235 ματς που θα καθοδηγούσε τους «gunners»…

Ένα απολαυστικό video της εποχής Βενγκέρ στην Άρσεναλ

Ιωάννης Τζιουμακλής