Kλοπ: «Στο ποδόσφαιρο η δεύτερη θέση δεν σημαίνει τίποτα…»

Την… δίψα του για τίτλους τη φετινή σεζόν με τη Λίβερπουλ δεν έκρυψε με νέες του δηλώσεις ο Γιούργκεν Κλοπ!



Kλοπ: «Στο ποδόσφαιρο η δεύτερη θέση δεν σημαίνει τίποτα…»

Με τη Λίβερπουλ να αγνοεί τη χαρά ενός τροπαίου από το 2012, ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει καλά πλέον πως με την ομάδα που διαθέτει, αλλά και με τις φετινές προσθήκες της, πρέπει να διεκδικήσει κάθε διοργάνωση και ιδίως το πρωτάθλημα.

Όπως τόνισε άλλωστε ο ίδιος, όσο καλό ποδόσφαιρο και αν αποδίδει η ομάδα του, είναι τα τρόπαια αυτά που μένουν στη μνήμη των φιλάθλων και καταξιώνουν ιστορικά έναν σύλλογο:

«Το να είσαι δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στα περισσότερα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το να έρχεσαι δεύτερος συνοδεύεται με ένα ασημένιο μετάλλιο. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν είναι τίποτα. Και για μένα έτσι είναι επίσης. Θέλω να κερδίζω, και γνωρίζω ότι αυτό εμπεριέχει μια υπευθυνότητα.

Δίνω όσα όσα έχω, τη γνώση, την εμπειρία, την καρδιά και το πάθος μου. Προσφέρω τα πάντα στο 100% για το κλαμπ. Ως έναν βαθμό, πρέπει να δουλέψει αυτό.

Kανείς δεν θέλει να κοιτάζει πίσω σε δέκα ή είκοσι χρόνια και να λέει πως στην καλύτερη περίοδο μας δεν είχαμε κερδίσει τίποτα, όταν ήταν ο Κλοπ εκεί. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν θέλεις να πετύχεις».

Χρήστος Γραβιάς