Γνώρισε τους… νέους των «τριών λιονταριών»!

Η έκπληξη έγινε! Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ανήμερα της επετείου του για τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, αποφάσισε να καλέσει στην αποστολή για τους αγώνες του Nations League τρεις νέους ποδοσφαιριστές! Μάντισον, Σάντσο και Μάουντ κλήθηκαν για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα και το england365.gr σας παρουσιάζει τους… λόγους!  



Γνώρισε τους… νέους των «τριών λιονταριών»!

Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ)

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Λέστερ βγάζει μάτια στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας αγωνιστεί ήδη σε 7 παιχνίδια! Απολογισμός; Έχει σημειώσει τρία γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ! Διακρίνεται για τις εξαιρετικές του εκτελέσεις σε στημένες μπάλες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν… Άγγλο Έρικσεν!

Μάλιστα, οι στατιστικές δείχνουν ότι έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο Άγγλο μέχρι στιγμής στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Όσον αφορά το σύνολο των παικτών, βρίσκεται στην 6η θέση πίσω από τους Φρέιζερ, Σίγκουρντσον, Νταβίντ Σίλβα, Γουίλιαν και Σαλάχ.

Μέισον Μάουντ (Ντέρμπι Κάουντι, δανεικός από την Τσέλσι)

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο γεννηθείς το 1999 μεσοεπιθετικός είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καλείται στην πρώτη ομάδα της εθνικής Αγγλίας από την Τσάμπιονσιπ μετά τον Γουίλφριντ Ζαχά το 2012. Τον Αύγουστο του 2018 έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Σεπτέμβριο του 2018 έπαιξε για πρώτη φορά με την U21 της Αγγλίας και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου κλήθηκε στην Ανδρών!

Στα τελευταία του 18 παιχνίδια σε Ολλανδία και Αγγλία (πέρσι έπαιξε δανεικός στη Φίτεσε) έχει «εμπλακεί» σε 17 γκολ, μετρώντας 10 τέρματα και 7 ασίστ. Συγκεκριμένα φέτος κανείς άλλος ποδοσφαιριστής της Τσάμπιονσιπ δεν έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από τον ίδιο (24)!

Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ)

Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, έχει κάνει όλο τον κόσμο στη Γερμανία να… παραμιλά. Αρχικά είναι ο νεότερος παίκτης που παίζει αυτή τη στιγμή στην Ντόρτμουντ και ήδη μετρά 11 ασίστ σε 9 συμμετοχές.

Μάλιστα μαζί με τον Ραχίμ Στέρλινγκ είναι οι μοναδικοί Άγγλοι που αγωνίζονται σε ένα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα, οι οποίοι έχουν καταγράψει 10+ ασίστ μέσα στο 2018!