Κάρικ: «Μετά τον τελικό του 2009 κατάλαβα τι είναι η κατάθλιψη...»

Περίπου μια δεκαετία αργότερα, ο Μάικλ Κάρικ αποκαλύπτει πως έφτασε πολύ κοντά στην κατάθλιψη μετά από τον τελικό του Champions League το 2009, τονίζοντας πως ακόμα και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2010 ήθελα να είναι στο σπίτι του κι όχι στη Νότια Αφρική!  



Κάρικ: «Μετά τον τελικό του 2009 κατάλαβα τι είναι η κατάθλιψη...»

Ο παλαίμαχος χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ευθύνη για το πρώτο από τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα στον τελικό της Ρώμης, αισθανόταν τεράστια ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα και όπως ανέφερε για πρώτη φορά, ήταν τόσο άσχημη η κατάστασή του που μπορεί εύκολα πλέον να φανταστεί πως είναι να είσαι καταθλιπτικός και το έκρυψε ακόμα και από την οικογένειά του!

«Ήταν ένα μεγάλο όνειρο να παίξω στο Μουντιάλ, αλλά στην πραγματικότητα, το 2010, δεν ήθελα να είμαι εκεί. Ήθελα να είμαι σπίτι μου... Πραγματικά τιμωρώ τον εαυτό μου για το πρώτο γκολ της Μπαρτσελόνα σ' εκείνο το ματς. Αναρωτιόμουν γιατί έκανα αυτή την κίνηση... Και έπειτα ήρθε η κατάθλιψη... Ήταν πολύ δύσκολη η αμέσως επόμενη σεζόν και αυτό συνεχίστηκε για πολύ ακόμα...

Είχα κατακτήσει το Champions League μια χρονιά νωρίτερα, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση. Αισθανόμουν κατάθλιψη... Ήμουν σε πολύ κακή διάθεση. Φαντάζομαι πλέον πως είναι να πάσχεις από κατάθλιψη... Το λέω έτσι γιατί δεν ήταν απλά μια κακή μέρα και τελείωσε. Αισθανόμουν άσχημα για πολύ καιρό, για πολλά παιχνίδια. Ήταν πολύ περίεργο... Το κράτησα για εμένα. Ακόμα και η οικογένειά μου δεν ήξερα πως αισθανόμουν εκείνες τις μέρες...» ήταν η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μάικλ Κάρικ.

Κώστας Ζάλιαρης