Αήττητες και πρώτες μεν, άσφαιρες δε...

Ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) ήρθαν στο «Άνφιλντ» Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, που παρέμειναν αήττητες στο πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το... εξάποντο για την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ο μικρός χαμός επικρατεί εκεί, με τις δύο αποψινές μονομάχους να μοιράζονται την πρωτιά με την Τσέλσι μετά τη νίκη των «μπλε» νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Μοιραίος για τους «πολίτες» ο Ρίγιαντ Μάχρεζ, που στην πιο κλασσική ευκαιρία του ματς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.



Αήττητες και πρώτες μεν, άσφαιρες δε...

Με διάθεση να κάψει μεγάλα αποθέματα από την ενέργειά της μπήκε στο παιχνίδι η Λίβερπουλ, που άρχισε από το πρώτο λεπτό την πίεση ψηλά για να εμποδίσει την ανάπτυξη της Σίτι. Πολλά τρεξίματα τόσο από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ όσο και αυτούς του Πεπ Γκουαρδιόλα, χωρίς όμως να δημιουργούνται οι παραμικρές ευκαιρίες για γκολ. Καλά κλεισμένες οι δύο ομάδες, δεν βρήκαν χώρους για να απειλήσουν, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κυλίσει χωρίς ούτε ένα σουτ στον στόχο.

Στο 20λεπτο η Σίτι θα μπορούσε να είχε ένα πέναλτι πάνω στον Σέρχιο Αγουέρο, αλλά ο διαιτητής άφησε την επαφή του με τον Ντέγιαν Λόβρεν να περάσει ατιμώρητη. Επτά λεπτά αργότερα τα πλάνα του Κλοπ άλλαξαν μιας και αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τον Ναμπί Κεϊτά αντί του Τζέιμς Μίλνερ που αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα και αποχώρησε.

Πάνω-κάτω τα ίδια είχαν να παρουσιάσουν και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να αρχίζουν να γίνονται πιο επικίνδυνοι όσο περνούσε η ώρα. Έτοιμος αποδείχθηκε ο Άλισον όποτε χρειάστηκε για τους «κόκκινους», την ώρα που ο Πεπ διέκρινε πως ούτε αυτήν την φορά θα καταφέρει να σκοράρει στο «Άνφιλντ» ο Αγουέρο, που σε δέκα ματς δεν έχει ούτε ένα γκολ εκεί, για να τον αντικαταστήσει με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς. Έδωσε πνοή στα 3/3 ο Βραζιλιάνος, αλλά ο συμπατριώτης του, Άλισον, ήταν και πάλι σε ετοιμότητα για να απομακρύνει σέντρα του Μπερνάρντο και στην συνέχεια της φάσης σουτ του Μάχρεζ.

Λίγο νωρίτερα ο Άντι Ρόμπερτσον είχε βρει τον Σαλάχ με τρομερή μπαλιά από πίσω, αλλά ο Αιγύπτιος σούταρε στο... διάστημα από πλεονεκτική θέση, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πως φέτος δεν τα πάει και τόσο καλά. Άλλαξε και ο Κλοπ πράγματα στην επίθεσή του, δίνοντας την θέση του Ρομπέρτο Φιρμίνο στον Ντάνιελ Στάριτζ. Έχασε άμεσα ευκαιρία ο Άγγλος φορ, αλλά όχι τίποτα σημαντικό.

Στο 86’ η Λίεβρπουλ έφτασε κοντά στο να δεχθεί το πρώτο γκολ εντός έδρας σε παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πάρα πολύ αυστηρό πέναλτι υπέρ του Λιρόι Σανέ, που εκμεταλλεύτηκε το στενό μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ και έπεσε μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάχρεζ, ο οποίος επέλεξε να εκτελέσει δεξιά και όχι αριστερά όπως συνηθίζει, για να στείλει την μπάλα να βρει εκείνη στο σουτ του Σαλάχ.

Ματς που δεν θα θυμάται κανείς μετά από καιρό, αλλά ίσως συζητά στο τέλος της σεζόν εάν και εφόσον οι δύο ομάδες είναι ακόμη τόσο κοντά στην μάχη για τον τίτλο. Τακτικά εξαιρετικό... Κατά τα λοιπά, αδιάφορο.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (29’ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (73’ Στάριτζ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Γουόκερ, Μεντί, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο, Σίλβα, Μάχρεζ, Στέρλινγκ (76’ Σανέ), Αγουέρο (65’ Ζεσούς)

Γιώργος Σιάφας